Zrádné srdce

recenze

Zrádné srdce (2017) 5 z 5 / simi28
Zrádné srdce

Autor : Mary E. Pearson
Rok vydání : 2017
Nakladatelství : CooBoo
Počet stran : 359
Originální název : The Heart of Betrayal

Druhý dí trilogie Kroniky pozůstalých nás opět ponoří do úžasného děje, kterým provází samozřejmě princezna Lia. Tentokrát se již nenachází ve svém rodném království jménem Morrighan, ale je společně s princem Rafem zajata v rukou nespoutaných barbarů ve Vendě. Nevládne tu král, nýbrž takzvaný Komizar. To on dal svému osobnímu zabijákovi Kadenovi za úkol princeznu Liu zavraždit. Ten tak však neučinil, protože se do ní během pobytu v hostinci zamiloval. Neměl proto jinou možnost a musel ji alespoň dovést do Vendy za Komizarem.

Lia ovšem nemá ani tušení, proč ji tu Komizar nadále drží, aniž by ji měl v plánu zabít. Postupně odkrývá Kadenovu minulost. Proč poslouchá a uctívá Komizara? Kdo mu způsobil ty příšerné jizvy po celém těle, jak se stal vendským zabijákem a proč nesnáší urozené lidi?
Všechny tyto odpovědi získá, ale nejen to. Dokonce se ji do rukou dostane pravda o vzniku všech královstvích, která ji byla celý život zatajována a mohla by změnit vše. Díky tomu už ve svých rukou nedrží jen svůj osud, ale i osud všech občanů Vendy a Morrighanu.


Typickým znakem této trilogie je dokonalost samotných obálek. Ano, kniha by se neměla soudit podle obalu, ale na první pohled nás tato kniha vyloženě vybízí, aby jsme si ji přečetli.

S druhým dílem autorka rozuzlila jak minulosti a osudy hlavních i vedlejších postav, tak i rozvinula politickou situaci mezi jednotlivými zeměmi. To mě moc potěšilo, protože je zde jasně vidět, že panovníci přemýšlí podobně jako v dávných dobách. Zkrátka sňatek z lásky je něco, co se vídá jen zřídka. Hlavní je přeci získat touto svatbou výhody.

Za zmínku určitě stojí napínavý, avšak ne uspěchaný konec. Autorka dokázala závěr řádně vygradovat, aniž by ho zrychlila a zkrátila na tři stránky.

Na druhou stranu se toho tolik neděje jako v prvním díle. Čtenář tak čeká pouze na vyvrcholení a šokující odhalení. Ovšem mě to vůbec nevadilo. Užívala jsem si každičkých detailů i poměrně nepotřebných informacích. Ráda jsem poznávala nové fakty o světě a jejích hrdinech. Podle mě příběh díky lehkosti psaní plyne rychlostí blesku a nutí mě i přes nedostatky akce číst dál a dál.

Romantiky tu je tak akorát, i když mě Rafe začínal občas štvát kvůli své sobeckosti a snahy donutit Liu k žárlivosti. Jinak mě velice zaujal Kaden a mám ho možná radši než Rafea, což sama nechápu.

I když je Zrádné srdce trochu slabší než Falešný polibek, i tak se mi tento díl líbil a mohu ho jen doporučit,

Závěrečné hodnocení : 80%

Komentáře (0)

Přidat komentář