Zázraky se dějí. Vážně!

recenze

Vilda a pidipískové (2020) 4 z 5 / Podlavicí
Vilda a pidipískové

Dnes se podíváme na další knihu oblíbeného autora Roalda Dahla – Vilda a pidipískové. O tom, zda si knihu přečtu, jsem nemusela dlouho přemýšlet. Tento autor patří mezi mé oblíbence a společně s ilustrátorem Quentinem Blakem tvoří skvělá díla, která baví nejen děti, ale také dospělé.

Příběh pojednává o mladém Vildovi, který nemá dovoleno vycházet ven z domu. Maminka mu zakázala, aby chodil do temného Hříšného hvozdu, protože jej obývají různé příšery, které by mu mohly ublížit. A jelikož tam Vilda nesmí, je pro něj návštěva lesa velké lákadlo. Chce totiž zjistit, co se v tomto hvozdu ukrývá. A jak to určitě všichni známe, když nám někdo něco zakazuje, naše touha po poznání je mnohem vyšší než obvykle. A tak se jednoho dne rozhodne, že maminku neuposlechne, a vydá se za zahradní branku.

Jakmile se Vilda dostává ven, začíná dobrodružství. Poznává mnoho nových věcí a hlavně se seznámí s postavičkami, které si říkají pidipískové.

Kniha je určena dětem od šesti let, čemuž je také uzpůsobeno množství textu a ilustrací. Ilustrace jsou krásně barevné, jednoduché, můžeme říci typické „čmáranice“ Quentina Blakea, které mě prostě baví.

Líbí se mi nápad autora zpracovat na první pohled jednoduchý příběh. Rozvíjí čtenářovu fantazii a představivost, která je u dětí obzvláště důležitá. Během čtení můžete očekávat pořádnou dávku napětí, kdy prožíváte dobrodružné chvilky s Vildou a máte tendenci mu fandit nahlas: Vildo, běž! Uteč! Drž se!. Skvělý nápad jsou přísavné boty (brala bych je taky!).

Pojďte se také začíst do příběhu, který vás vtáhne zpátky do dětství a chvil, kdy člověk ještě věřil na zázraky a na to, že i nemožné je možné. A pokud si myslíte, že vám bude stačit jedna kapitola na večer, tak jste na omylu. Seznamte se s Vildou a Donem Pidim.

Děkujeme společnosti Euromedia Group, a.s., za poskytnutí recenzního výtisku

Komentáře (0)

Přidat komentář