Zázraky se dějí. Vážně!

recenze

Vilda a pidipískové (2020) 4 z 5 / Podlavicí
Vilda a pidipískové

Dnes se podíváme na další knihu oblíbeného autora Roalda Dahla – Vilda a pidipískové. O tom, zda si knihu přečtu, jsem nemusela dlouho přemýšlet. Tento autor patří mezi mé oblíbence a společně s ilustrátorem Quentinem Blakem tvoří skvělá díla, která baví nejen děti, ale také dospělé.

Příběh pojednává o mladém Vildovi, který nemá dovoleno vycházet ven z domu. Maminka mu zakázala, aby chodil do temného Hříšného hvozdu, protože jej obývají různé příšery, které by mu mohly ublížit. A jelikož tam Vilda nesmí, je pro něj návštěva lesa velké lákadlo. Chce totiž zjistit, co se v tomto hvozdu ukrývá. A jak to určitě všichni známe, když nám někdo něco zakazuje, naše touha po poznání je mnohem vyšší než obvykle. A tak se jednoho dne rozhodne, že maminku neuposlechne, a vydá se za zahradní branku.

Jakmile se Vilda dostává ven, začíná dobrodružství. Poznává mnoho nových věcí a hlavně se seznámí s postavičkami, které si říkají pidipískové.

Kniha je určena dětem od šesti let, čemuž je také uzpůsobeno množství textu a ilustrací. Ilustrace jsou krásně barevné, jednoduché, můžeme říci typické „čmáranice“ Quentina Blakea, které mě prostě baví.

Líbí se mi nápad autora zpracovat na první pohled jednoduchý příběh. Rozvíjí čtenářovu fantazii a představivost, která je u dětí obzvláště důležitá. Během čtení můžete očekávat pořádnou dávku napětí, kdy prožíváte dobrodružné chvilky s Vildou a máte tendenci mu fandit nahlas: Vildo, běž! Uteč! Drž se!. Skvělý nápad jsou přísavné boty (brala bych je taky!).

Pojďte se také začíst do příběhu, který vás vtáhne zpátky do dětství a chvil, kdy člověk ještě věřil na zázraky a na to, že i nemožné je možné. A pokud si myslíte, že vám bude stačit jedna kapitola na večer, tak jste na omylu. Seznamte se s Vildou a Donem Pidim.

Děkujeme společnosti Euromedia Group, a.s., za poskytnutí recenzního výtisku


Vilda a pidipískové Vilda a pidipískové Roald Dahl

Maminka Vildovi přísně zakazuje chodit ven z domu, a už vůbec se nesmí vydávat do temného hvozdu kousek za zahradní brankou. Co myslíte, že se tedy jednoho dne stane? Ano, správně. Vilda udělá přesně to, co má zakázáno! Další úžas... více


Komentáře (0)

Přidat komentář