Vilda a pidipískové

Vilda a pidipískové https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426933/bmid_vilda-a-pidipiskove-lZl-426933.jpg 4 48 9

Maminka Vildovi přísně zakazuje chodit ven z domu, a už vůbec se nesmí vydávat do temného hvozdu kousek za zahradní brankou. Co myslíte, že se tedy jednoho dne stane? Ano, správně. Vilda udělá přesně to, co má zakázáno! Další úžasné dobrodružství od oblíbeného autora Roalda Dahla je určeno dětem od 6 let.

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Billy and The Minpins , 1991


více info...

Přidat komentář

kamibe
22.02.2023

Další velmi milá knížka pana Dahla jak pro děti, tak pro dospělé. Umocněná výmluvnými ilustracemi a skvěle přeložená. Jak příjemné je číst takový příběh. Děkuji za to.

broskev28
04.11.2022 5 z 5

Úžasná jednohubka pro dospělé, skvělý příběh pro malé čtenáře. Výborná, nápaditá, nádherně provedená kniha plná fantazie a dobrodružství. Zajímavý svět, ptačí automobily a ta maminka!!! Kam na ty nápady pan spisovatel chodil?
Velká pochvala určitě patří i paní překladatelce Lucii Šavlíkové a nakladatelství Pikola, které postupně vydává všechny Dahlovy dětské knížky v jednotném "hávu", takže si je mohou vychutnat děti i dospělí, kteří doposud neměli tu příležitost. A já jsem moc ráda, že tuhle chuťovku máme v naší knihovně, teď k ní jen musíme nasměrovat malé čtenáře . . .


MaxíkD.
01.01.2022 5 z 5

Přečteno za jeden den. Úžasný příběh.

Naias
16.04.2021

Dahl má bohatú, a hlavne bláznivú fantáziu. A ilustrácie Patricka Bensona sú nádherné.

Litocha
03.06.2020 4 z 5

Nemůžu si pomoci, ale Dahl dětem rozuměl. A jeho směs groteskní a absurdní nadsázky, jazykové hravosti, napínavých okamžiků a vážnějšího sdělení (spolu s obrázky dvorního ilustrátora) je jedinečná. (Není divu, že v naší knihovně pořád patří k nejpůjčovanějším dětským autorům.)
Přátelství. Odvaha. Fantazie. Dětské sny. Líbilo.

Karinka2012
16.05.2020 5 z 5

"Kdo nevěří na zázraky, žádné neuvidí!"
Další krásná knížka od Roalda Dahla. Mám autora ráda a ani tentokrát mne nezklamal.
Milý příběh, chvílemi napínavý, ale hlavně o přátelství.

Mygli
28.04.2020 5 z 5

Kouzelné

Podlavicí
29.03.2020 4 z 5

Tento autor patří mezi mé oblíbence a společně s ilustrátorem Quentinem Blakem tvoří skvělá díla, která baví nejen děti, ale také dospělé. Kniha je určena dětem od šesti let, čemuž je také uzpůsobeno množství textu a ilustrací. Ilustrace jsou krásně barevné, jednoduché, můžeme říci typické „čmáranice“ Quentina Blakea, které mě prostě baví. Kniha je určena dětem od šesti let, čemuž je také uzpůsobeno množství textu a ilustrací. Ilustrace jsou krásně barevné, jednoduché, můžeme říci typické „čmáranice“ Quentina Blakea, které mě prostě baví. Líbí se mi nápad autora zpracovat na první pohled jednoduchý příběh. Rozvíjí čtenářovu fantazii a představivost, která je u dětí obzvláště důležitá. Během čtení můžete očekávat pořádnou dávku napětí, kdy prožíváte dobrodružné chvilky s Vildou a máte tendenci mu fandit nahlas: Vildo, běž! Uteč! Drž se!.

čika
27.02.2017 5 z 5

krasne spravena knizka. mily, jednoduchy, trochu strasidelny a trochu zabavny pribeh s tak akuratnou stopazou pre malych citatelov.