Závěrečný díl Kronik pozůstalých

recenze

Temná krása (2018) 5 z 5 / simi28
Temná krása

Autor : Mary E. Pearson
Rok vydání : 2018
Nakladatelství : CooBoo
Počet stran : 507
Originální název : The beauty of darkness


Poslední a zároveň závěrečný díl nás opět zavede k princezně Lie. Ta se tentokrát nachází na útěku s milovaným králem Rafem a jeho skupinou nejlepších vojáků. Skrývají se z dosahu Vendy, kde panuje všeobecný rozruch a panika. Lia totiž zavraždila Komizara a stala se tak hledaným zločinem již ve druhém království a rozpoutala válku.

Teď je na cestě do Dalbrecku, kde by ji měli přivítat jako budoucí královnu. Sama se ale snaží dostat do Civiky, aby své rodné království varovala před krutým vojskem nespoutaných barbarů, které by v poměru jeden jejich voják ku čtyřem vendským nepřemohli ani za pomoci Dalbrecku.

Zároveň touží potkat nejlepší kamarádku Pauline a najít zrádce Morrighanu, kteří tajně spolupracují s Vendou a posílají jim učence.

Také ji nedá spát Kadenův otec coby morrignanský šlechtic. Podaří se jim však dopadnout a potrestat zrádce dříve než bude pozdě a Venda zaútočí?


I přesto, že je druhý díl méně akční, stejně mě bavil a musela jsem si okamžitě přečíst i Temnou krásu. Ta má oproti předešlým knihám mnohem více stránek. O to více jsem si zde cenila svižného a lehkého stylu psaní. Je to ten typ knih, jenž čtete přímo bleskurychle a pak vás nakonec mrzí, že jste to tak zbytečně rychle dočetli.

Hlavní postavy mi byly nadále sympatické.
Lia si prošla velkou změnou a postupně se z ní stala velmi silná ženská osobnost.

Rafe mě občas neskutečně štval svými výkyvy nálad, ale i tak jsem ho měla ráda.

Kaden si mé srdce získal již v prvním díle a fandila jsem mu více než Rafeovi.

Pauline se konečně dostalo mnohem více prostoru a její křehkost je obdivuhodná. Stejně jako Lia, i na ní se zážitky z minulých týdnu podepsaly a zaručily tak zvážnění a změnu. Její nerozhodnost a stydlivost šla v tomto případě stranou, aby dokázala bránit své milované.

Konec byl opravdu pozoruhodný a velkolepý. Jak v minulých dílech, tak i tady byl pořádně napínavý a vygradovaný. Rozuzlení romantické linky působillo tak roztomile, až mi vykouzlilo úsměv na tváři.

Proto se tato trilogie řadí k mým nejoblíbenějším tohoto žánru a rozhodně jsem ji nečetla naposled. Doufám, že autorka přijde i s další sérií, protože svou profesi umí dokonale a já si od ní vždy ráda něco přečtu.

Opravdu doporučuji, stojí to za to.

Závěrečné hodnocení : 87%

Komentáře (0)

Přidat komentář