Zakázaná láska

recenze

53 dopisů pro mou lásku (2019) / wendy088
53 dopisů pro mou lásku

Jelikož se mi moc líbila kniha Mlhy Serengetti od autorky Leylah Attar, velmi jsem se těšila, až se budu moc pustit do čtení u nás nově vyšlé knihy 53 dopisů pro mou lásku. Obě autorčiny předchozí knihy jsou zdařilými díly, a proto se dalo očekávat, že i tato novinka nebude propadákem. A jak si s ní tedy Leylah Attar poradila?

Co se týče konceptu knihy, je rozdělena do kapitol, kde se střídají různé časové linie. Autorka postupně vysvětluje, jaké události předcházely těm, které se právě dějí a takhle postupuje až k současnosti. Osobně s tímto druhem vyprávění problém nemám, ale čtenářů, kteří nemají tuto retrospektivu rádi, by to možná dělalo trochu problém.

Ze začátku se v knize objevuje na můj vkus příliš mnoho postav, což mi komplikovalo se ve všech vztazích orientovat. I když autorka uvedla jmenný seznam těch, kteří v knize vystupují, přiznám se, že se mi nechtělo neustále se vracet k prvním stranám. Za zmínku však stojí hlavně dvě ústřední postavy, jimiž jsou Shayda a Troy.

Narodili se ve stejný den v protilehlých koutech světa a jejich životy se přesto setkaly. Shayda pochází z Íránu, kde tradice a povinnosti diktují její život. Když se provdá za Hafeze v naději na lepší život pro sebe a svou rodinu, je šťastná - svým vlastním způsobem. Celý život hrála podle pravidel, pohřbívala své sny a touhy a dělala vše pro to, aby držela svou rodinu pohromadě. Ale stále ji pronásleduje jedna věc, která byla jejímu srdci vždy odepřena, a tou je láska.

Naopak Troy Heathgate je člověk, který dělá přesně to, co se mu zachce a nezná žádné meze. Nechybí mu pořádná dávka sebevědomí a ani slabost pro ženy – především vdané. V minulosti už se se Shaydou potkali a teď po letech je to tady znovu. I když ho sama Shayda viděla líbat v den svatby její nejlepší kamarádku, nedokáže zabránit vzájemnému jiskření v jeho blízkosti.
Ustojí Shayda tuto nebezpečnou přitažlivost nebo podlehne Troyovu kouzlu jako spousta žen před ní za cenu rozpadu rodiny? A co Troy? Je pro něj Shayda jen další ze snadno dosažitelných cílů nebo je za tím něco více?

Patříte mezi čtenáře, kteří se oddávají erotickým románům? Pak si jistě přijdete na své. Já se k nim určitě neřadím a nutno přiznat, že jsem dlouhé popisy erotických scén místy přeskakovala. Sexuální scény ale nepředstavují vše, co od knihy můžete očekávat. Ačkoliv se zdá, že už vás nemůže nic překvapit, závěr knihy Vás vyvede z omylu.

Komentáře (0)

Přidat komentář