,,Vypadáš tak, jak já se cítím.”

recenze

Rod země a krve (2020) 5 z 5 / booksforterez
Rod země a krve

Bryce Quinlanová, toto je jméno naší hlavní hrdinky, která je pařmenka ve všech ohledech spolu s Danikou Fendyrovou. Jsou to podle všech “párty princezny”, které jsou každou chvíli na nějakém večírku, spí s někým, koho sotva potkají, pijou alkohol a berou drogy. Bryce s Danikou i její Ďábelskou smečkou jsou přátelé už od školy. Tráví spolu téměř všechen jejich volný čas.

Jenže jeden večer, když se Bryce vrací domů, najde Daniku i celou Ďábelskou smečku mrtvou. V ten moment se Bryce ocitla úplně sama a její život se otočí vzhůru nohama.

Po dvou letech co uběhly od vraždy jejích přátel, se objeví u ní v práci místodržící, Micah (něco jako šéf města), že má s Huntem Athalarem zjistit, co se tehdy stalo, kdo je zabil a kdo zabíjí i teď.

Hunt se kvůli okolnostem přestěhuje k Bryce domů do pokoje pro hosty. Jejich vztah je od nenávisti k lásce. (Já tyto vztahy prostě miluju.) Oba jsou zlomení, oba si prožili peklo.

I když se mi kniha hodně líbila, mám tu pár věcí, které upřímně udivují.. Například, všichni jezdí auty, ale čarodějnice létají na košťatech? Nebo tohle není úplně vítka na spisovatelku, ale můj problém, měla jsem ze začátku problém si uvědomit, že i když je to fantasy, tak že je to svět podobný tomu našemu.

Taky jsem se bála jak se Maas popasuje s detektivní linkou. Nooo, povedlo se ji to bravurně, vraha jsem neodhadla a až do poslední chvíle jsem byla napnutá.

V této knize je, dle mého názoru, nejvíce zvratů v poslední čtvrtině knihy. Tato část mě dohnala až pláči, doslova mě ta kniha zlomila a to hned několikrát. Vyplakala jsem si oči, a asi i po třech hodinách jsem se zase rozbrečela. Stačí, abych si vzpomněla na některé části a začnu brečet znovu..

Můžu tě Maas ale o něco poprosit? Mohla bys nechat Bryce s Huntem a necpat tam žádného třetího človíčka? Děkuji pěkně.

I když mě kniha zlomila a po epilogu jsem natěšená na druhý díl, který asi zatím v nedohlednu

Komentáře (0)

Přidat komentář