Výměna

recenze

Výměna (2021) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Výměna

Líbí se vám anglický venkov? A chtěli byste tam žít?

Od Beth O’Leary jsem četla už knihu Spolubydlící, kterou jsem si také moc užila. Výměna je ale úplně jiná.

Leena je po smrti své sestry vykolejená. A když v práci zkazí velmi očekávanou prezentaci, dostane dva měsíce dovolené, aby se vzpamatovala. Eileen je Leeny babička a po tom, co jí její manžel na stará kolena opustil, si ani neuvědomuje, že by od života chtěla něco víc. A tak Leena přijde na super nápad. Výměna bydlení a životů.

Já se asi poslední dobou opakuji. Jenže opět tady musím vyzdvihnout prostředí. Absolutní idylka anglického venkova. V každém okamžiku dne čaj, když je vám smutno, tak horká čokoláda, milý/vlezlí sousedé a drby všude okolo. K tomu ty kopce, lesy a lány polí. Zní to prostě krásně. A trochu povědomě, že? Ale anglický venkov je pro mě jiný, než ten náš, český.
Pokud budete hledat knihu nacpanou flirtem a nějakou tou peprností, tak tady šlápnete vedle. Místo toho je to ale poklidná, romantická kniha, kde se střídá pohled babičky a vnučky. Láska prostupuje každou stranou a ukazuje na to, že se kvůli věku zase tolik nelišíme. Cítím z toho super women power .
Bála jsem se, že se budu u babiččiných stránek trochu nudit, ale opak byl pravdou. Eileen je pěkně prohnaná a legrační. Ani u Leeny jsem se ale nenudila. Líbilo se mi, jak si našla přátele mezi těmi úžasnými staroušky.
Hlavním tématem knihy je vypořádávání se se smrtí blízké osoby. A to z pohledu babičky, matky a sestry. Na konci i nějaká ta slza ukápla a v průběhu knihy jsem se zase nahlas smála.

Obálka a grafika: Obálka se moc povedla. Líbí se mi její barevnost.

Verdikt: Malé milé čtení. To je tak nějak přesná definice. Doufám, že autorka nám brzy zase dodá další super čtení.


Výměna Výměna Beth O’Leary

Leena má po krk života v rušném velkoměstě, její babička se nudí na ospalém venkově. Možná je nejvyšší čas na výměnu! Když si přepracovaná Leena musí vzít dvouměsíční dovolenou, odjede nabrat síly do domu své babičky. Z Eileen se... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Jarka_rybář
13.11.2021

Jé! Děkuji za doporučení. Tuhle knihu si přečtu.