Vražda nepočestné panny

recenze

Vražda nepočestné panny (2020) / AnieDoe
Vražda nepočestné panny

Vražda nepočestné panny je jednoduchý detektivní příběh zasazený do středověku, kde kromě záhadné vraždy nalezneme i romantickou lásku a opravdové přátelství.

Příběh začíná, když uprchlého pana Viléma a jeho sluhu Jakuba zajmou vojáci a odvedou ho na hrad urozené paní Anny. Od té doby se jak Vilém, tak Jakub ocitají uprostřed příběhu jako na horské dráze. Nejprve vše vypadá lépe než ideálně a zdá se, že Vilém přeci jen unikl svému osudu a našel svou životní lásku, ale vše se zvrtne, když je Vilém nalezen nahý v pokoji přítelkyně své budoucí nevěsty. Vše se ještě zhorší, když je tato přítelkyně nalezena v lese zavražděná.

Jakub je urozenou paní Annou požádán, aby vedl vyšetřování. Vše se stále více zamotává, ale Jakubova vrozená inteligence a všímavost nedovolí, aby byl tak snadno oklamán. Jakub pomůže veliteli Otovi dopadnout bandu lapků, kteří se potulují po zdejších lesích a díky své dobrosrdečnosti získává sluhu, se kterým nakonec společně dokáží vypátrat skutečného vraha.

Jedná se o velice příjemné a odpočinkové čtení. Autorka se v době Václava II dobře orientuje a dokázala v popisech nabídnout i detaily dobře vystihující dané prostředí. Kniha je velice vhodné k nedělnímu odpoledni u kávy, kdy se nechcete stresovat. Příběh je předem dán a je zcela zřejmé, že na Vás nečekají žádná nepříjemná překvapení či nepředvídané zvraty. Postavy mají jasně dané charaktery a tedy ten, kdo je dobrý, je dobrý, a ten, kdo je špatný, je špatný. Nakonec se odhalí a ozřejmí všechny detaily a každý dojde spravedlivé odměny či trestu.

Autorka píše čtivě a stránky se obracejí rychle. Snadná předvídatelnost sice nepřidá napětí, ale zároveň uklidňuje, protože si od začátku můžete být jisti, že všechno zlo bude po zásluze potrestáno, nevinní nepřijdou k úhoně a všechna voda nakonec steče dolů. Kniha si určitě najde mnoho spokojených čtenářů.


Vražda nepočestné panny Vražda nepočestné panny Martina Novotná

Král Václav II. ztrácí trpělivost se řáděním loupeživého rytíře Jindřicha a vysílá proti němu vojsko, které oblehne jeho hrad Frejštejn. Rozkaz zní jasně, zajmout a potrestat Jindřicha i jeho syna Viléma. Tomu se ale za pomoci jeh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář