Děvče z tančírny

recenze

Děvče z tančírny (2020) / AnieDoe
Děvče z tančírny

Knížka české autorky má spád a čte se téměř sama. Příběh je po celou dobu napínavý a čtenář si může být jist, že když už to vypadá, že se situace vyřeší, tak se hlavní hrdinka namočí zase do dalšího maléru a že to zdaleka nebude tak jednoduché, jak se může zdát.

Příběh se odehrává na divokém západě, kde hlavní hrdinka chce od života více než tradiční - vdát se, mít děti a starat se o manžela. Touží po dobrodružství a jak o sobě ráda říká, tak je zbrklá a často se jí stává, že nepromýšlí všechny důsledky. A tak odjíždí do jiného města, kde se z ní stává tanečnice a začíná mít své první zkušenosti se světem "tam venku". Okamžitě zjišťuje, že se dostala do míst, kde její nevinnost a naivita nemohou dlouho přežít.

Hlavní hrdinka působí velice živým dojmem. Občas je tak protivná, že by na ní chtěl člověk houknout i přes stránky, aby se konečně vzpamatovala. A tak i když se nejedná o striktně vzato sympatickou postavu, je napsaná tak věrohodně, že ve čtenáři vzbuzuje velice živé pocity.

Knížku bych vřele doporučila všem, kteří mají rádi romantické příběhy a divoký západ. Některé scény jsou poměrně dost drsné a jsou spíše pro otrlejší povahy, díky čemuž se ale příběh dostává z čisté fantazie do realističtější roviny a lépe ukazuje, jak by se podobný příběh ve skutečnosti odvíjel. Určitě se při četbě nebudete nudit.

Komentáře (0)

Přidat komentář