Vražda nepočestné panny

Vražda nepočestné panny https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437503/bmid_vrazda-nepocestne-panny-Jsx-437503.jpg 4 30 11

Král Václav II. ztrácí trpělivost se řáděním loupeživého rytíře Jindřicha a vysílá proti němu vojsko, které oblehne jeho hrad Frejštejn. Rozkaz zní jasně, zajmout a potrestat Jindřicha i jeho syna Viléma. Tomu se ale za pomoci jeho věrného přítele Jakuba podaří z hradu uprchnout. Ani pak ale nemá vyhráno a o své místo na světě musí těžce bojovat. Když už se zdá, že vše zdárně překonal, zjistí, že jeho potíže teprve začaly. Musí bojovat nejen o život a čest i o lásku krásné Elišky. Záleží jen na něm a na jeho příteli Jakubovi, který sám skrývá dávné rodinné tajemství, zda se jim podaří zbavit Viléma obvinění z vraždy a znásilnění, za které ho čeká potupná smrt oběšením. Času je žalostně málo a nemilosrdně utíká…... celý text

myryjam
myryjam
včera 4 z 5

Knížka byla velice čtivá, bezvadná odpočinkovka. Jediný problém byl (ekniha, nevím jestli se to týká i papírové) neskutečné množství pravopisných chyb (shoda, cítil se nevině ...- nebyly to překlepy)- chyby mě rušily ve čtení.

ZuzziŠ
ZuzziŠ
08.12.2023 5 z 5

Můj milý jedenáctiměsíční synu,

tady si hraj, můžeš to tu obrátit vzhůru nohama, já musím zjistit, kdo je vrah.


cérka
cérka
06.07.2022 3 z 5

Druhé pokračování historické série, s Vilémem a Jakubem, bylo pro mě tentokrát malým zklamáním. Spíše mě nudilo než bavilo!
Z počátku jsem vůbec nechápala o co se jedná a kam autorka svým vyprávěním směřuje. Spousta situací a rozhovorů byla zbytečně naivních a nic neříkajících. Nechápala jsem proč jsou hlavní hrdinové najednou tak jednodušší či snad hloupoučcí. Že by to bylo přílišným mládím? Kde se vzala tak bezmezná důvěra hradní paní k obyčejnému sluhovi ? No a mladý pán Vilém byl v tomto díle přímo nesnesitelný.
Cítím snahu přiblížit se počátkům tvorby pana Vondrušky. Nicméně chtělo by to více originality, logiky a třeba i historických reálií.

harena
harena
22.05.2022 5 z 5

Baví mě, že detektivky paní Martiny Novotné vydává nakladatelství "Knihy s úsměvem" , což odpovídá stylu psaní. Tato historická detektivka je velmi příjemné čtení, kdy máme tip na vraha docela brzy, ale společně s Jakubem pátráme dál. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, láska překonává všechny nástrahy a nechybí ani špetka humoru. Lehké, odpočinkové čtení, ráda si přečtu i další díl.

Vestička
Vestička
14.07.2021 3 z 5

Takový hokus pokus . Minus za strnulé neživé dialigy, málo napínavý , prostý děj a hlavní hrdiny, kteří jsou příliš mladí a proto takoví jednodušší. Plus za odvahu, homomodernu, ( svlékání šlo Ondřejovi dobře) :-)))))) a za mého Václava, který naštěstí absentoval.
Autorce vůbec ale vůbec nepomohl ten, co to načetl. Člověk zhýčkanej , čeká už nějákou úroveň. A tohle byl uspávač hadů

Opatov
Opatov
15.02.2021 5 z 5

Docela dobrá historická detektivka. Trochu jiné než Vondruška. Ale jeho čtenářům se bude určitě líbit. Kromě toho má letos vyjít od autorky další díl, ten si určitě přečtu.
Trochu romantiky, trochu naivity, ale dobře se čte.

babystar
babystar
21.01.2021 4 z 5

Historická detektivka z konce 13. stol., v níž řádí lapkové i vraždící maniak a dva uprchlíci najdou domov na hradě Cornštejně. Vilém mi připadal poněkud praštěný. Buď brečel, nebo se vztekal a pak se omlouval. Jakub byl naopak docela sympaťák, rozvážný, dobrý pozorovatel, který nakonec odhalil zločince. I když jsem vraha vyhmátla docela brzy, byla jsem zvědavá, jakým způsobem bude odhalen. Historická vsuvka: Hrad Cornštejn existuje, i když byl postaven až za Jana Lucemburského na začátku 14. stol. Je to prý nejromantičtější místo na jižní Moravě.

jaroiva
jaroiva
04.01.2021 5 z 5

Když už mi připadalo, že detektivky od pana Vondrušky jsou pořád na jedno brdo, dostala jsem se k této knize, která mě od začátku zaujala. Napsané je to s lehkostí a bez zbytečně ukecaných pasáží, ke kterým někteří autoři občas sklouzávají. Sice některé obraty by občas snesly nějakou lepší korekturu, ale na celkový dojem to nemělo tak velký vliv, abych strhla byť jedinou hvězdičku.
Přeju autorce hodně úspěchů a doufám, že s touto knížkou se dokáže prosadit. Budu se těšit na nějakou další knihu. Musím doporučit.

Jde o historickou detektivku s lehce romantickou linkou, věřím, že kdo má rád Vondruškovy knihy, bude se mu líbit i tato.

kolacky
kolacky
25.04.2020 5 z 5

Je znát, že tohle je autorčina prvotina, trochu klopotná a udýchaná, ale moc povedená!

valeri
valeri
27.03.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Historický příběh ze 13. století s kombinací detektivní a romantické zápletky je čtivý a hlavní hrdiny si člověk rychle oblíbí.

hanzmb
hanzmb
22.03.2020 4 z 5

Na prvotinu mladé začínající autorky to není vůbec špatné. Navíc z doby, kterou autoři historických knih dost opomíjejí. Vlastní detektivní příběh má svou logiku. Čtenáři nechybí žádné informace, takže se dobře orientuje. Navíc kniha není jen prvoplánovitá detektivka, ale jsou zde i vedlejší příběhy včetně velké lásky, což budou kvitovat především čtenářky. Jediné, co bych vytkl je trochu uspěchané závěrečné řešení. To se dalo ještě více rozvést. Taky mi i připadá, že hlavním hrdinům trochu chybí minulost. Třeba se autorka do doby před tímto dílem ještě v budoucnosti vrátí.

Štítky knihy

romantika historické detektivky

Autorovy další knížky

Martina Novotná
česká, 1983
2022  83%Záhada zmizelého šlechtice
2022  73%Prokletí hradu Mydlovar
2021  82%Ďábel z Frejštejna
2023  87%Svědectví uloupené dýky
2020  85%Vražda nepočestné panny

Kniha Vražda nepočestné panny je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce55x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x