Vražda na svatbě

recenze

Vražda na svatbě (2019) 3 z 5 / akinomV
Vražda na svatbě

Násilná smrt jednoho z hostů na svatbě dcery vlivného podnikatele vyvolá mediální pozdvižení – také proto, že na místě byl redaktor bulvárního deníku a přímými svědky vraždy byli i dva nejvyšší představitelé pražské kriminálky. Vyšetřování se logicky ujímá jeden z nich, kapitán Petr Brandl. Zpočátku se zdá, že půjde o triviální případ, jehož osou je klasický milostný trojúhelník.

Po přečtení výše uvedené anotace jsem se na knihu opravdu těšila. Zajímavá detektivní zápletka a další příběh z pera českého autora, tentokrát Petra Býma, od kterého jsem ještě žádnou knihu nečetla.

Tak jak hlásá titulek knihy, vražda se odehraje na svatbě hned na prvních stránkách příběhu. Tým kriminalistů rozjíždí pátrání a my sledujeme odkrývání života zavražděného. Tím byl Jaromír Filgas, obchodník a hlavně spolumajitel luxusnějšího hodinářství Chronosaga. V jeho životě se vyskytovali i dva další spolumajitelé, Jaroslav Hřebecký a jeho manželka Jana. Dále musí kriminalisté prověřit i jeho osobní život, proto je kontaktována jeho první manželka, která žije mimo město a také se hledají informace v domově zavražděného. Díky autorovu stylu vyprávění jsem si připadala skoro jako člen týmu a postupně se přede mnou odhalovala různá fakta, důkazy, ale i možné či nemožné teorie a dohady. Jenže pak přijde další vražda a na scénu se dostává nová oběť, která je zastřelena stejným způsobem jako Filgas. Kriminalisté musí hledat spojení mezi oběma muži. Nade všemi visí hrozba sériového vraha a dalšího možného cíle...

Více už prozrazovat nebudu, protože by byla škoda si tuto detektivku nechat ujít jen proto, že vám někdo prozradí celý děj. Kniha se četla rychle, děj měl spád i když se víceméně jen pátralo a vše probíhalo bez větší adrenalinové akce. Zápletka byla zajímavá a rozuzlení překvapivé. Autor umí udržet čtenářovu pozornost a jelikož se děj částečně odehrával i v hodinářství, dostalo se mi i pár zajímavých informací z odvětví, které by mě jinak asi ani moc nezajímalo.

Abych to shrnula, není to detektivka roku, ale na druhou stranu si zaslouží pochvalu, protože na české poměry to bylo prima čtení.

Komentáře (0)

Přidat komentář