Kdo získá veterinární praxi?

recenze

Domek pro dva (2024) 3 z 5 / akinomV
Domek pro dva

Když jsem knihu viděla, úplně jsem se zasnila. Krásná obálka s obrázkem domku s výhledem na moře, prostředí anglického venkova a k tomu ještě romantický příběh s hezkou zápletkou, to je přesně ta kombinace, kterou mám ráda.

Tady se odehrává příběh Julie Shaw, která potřebuje zásadně změnit svůj život. Poté, co jí přítel místo očekávaného zasnoubení oznámil, že už půl roku miluje její nejlepší kamarádku, chce odejít z Londýna a začít někde jinde od začátku. A tak se jí do rukou dostane inzerát na prodej veterinární praxe v Carywithu v Cornwallu. Místo si okamžitě zamiluje a vydá se na cestu, aby s majitelkou podepsala smlouvu. Bohužel s autem lehce havaruje a nemůže pokračovat v cestě, dokud jí nezastaví pohledný cizinec a nenabídne svezení. Normálně by žena s cizím mužem do auta sedat neměla, ale tady jsme v romantickém příběhu a tak Julie nasedá a „kupodivu“ oba směřují do stejné vesnice. Těsně před cílem se pohledný mladík Henry dozvídá pravý důvod Juliiny cesty do Carywithu a je velmi překvapený, že jeho dávná přítelkyně prodává praxi, když ji měl od ní slíbenou. A tak se před veterinářkou Isobell objeví oba ve stejnou chvíli a vznáší svůj nárok na praxi.

Co v takové chvíli dělat? Isobell se nemůže rozhodnout, protože praxi opravdu slíbila oběma. A tak si dá 3 týdny na rozmyšlenou a Julii s Henrym nabídne prázdninový domek jako ubytování a zkušební dobu, aby se ve venkovském prostředí osvědčili.
Nemůžu prozradit veškerý děj, ale budou tady svérázní obyvatelé, zvířátka v akci, nová přátelství a samozřejmě jiskřičky mezi hlavními aktéry. Je to klasická romantika, v příjemném prostředí a žádné velké zlo se tu naštěstí nekoná. Na konci mě trošku zklamalo chování hlavní dvojice. Autorka opakuje jednání postav víckrát za sebou a trochu to kazí dojem.

Také ještě doufám, že autorka plánuje pokračování, protože tam byly vyloženě osoby, které by stálo za to poznat lépe a do hloubky. Jak už veterinářka Isobell, tak krejčová Lucy i pár dalších usedlíků z vesnice. Knihu určitě doporučuji jako letní čtení na dovolenou, kdy si chcete odpočinout a nic moc neřešit.


Domek pro dva Domek pro dva Kathryn Taylor

Veterinářka Julia Shawová hledá místo, kde by mohla začít znovu. Po těžkém období chce konečně najít bezpečný přístav. Zamiluje se do idylického Cove Cottage v malé vesničce Carywith v Cornwallu a rozhodne se zde žít a pracovat. H... více


Komentáře (0)

Přidat komentář