Cyankáli v šampaňském podruhé?

recenze

Večírek s hořkým koncem (2023) 4 z 5 / akinomV
Večírek s hořkým koncem

Další kniha ze série Původní česká detektivka, která je navíc už jedenáctým příběhem se soukromou vyšetřovatelkou Tarou. Mám tyhle příběhy ráda, protože se zde vždy spojí detektivní příběh s nadsázkou a vtipem.

Večírek s hořkým koncem nás přenáši do městečka Jeníkov, kde se v místní nemocnici odehraje odposlechnutý rozhovor. Dvě zdravotní sestry si nezávazně povídají a člověku neznalému okolností by tato konverzace připadala naprosto neškodná. Jenže tuto debatu vyslechl ještě někdo další. Za prvé to byla soukromá vyšetřovatelka Tara, která to však hned hodila za hlavu. Za druhé to však byl někdo, komu informace pomohla zaklapnout pomyslné dílky do skládačky. A to tak, že díky tomu začnou umírat lidé.

V knize se setkáváme jak s Tarou, tak i s vrchním inspektorem Vyskočilem, který bude mít opět pocit, že bez něj by se případ nevyřešil. Uvidíme i mafiánského dědečka Luigiho a dokonce i jednoho z Tařiných synovců, jenž bude mít tu čest Taru doprovázet při jedné návštěvě klubu. Kdo tuto sérii zná, ten pochopí, že Luigi i synovec jsou stálými postavami v sérii s Tarou a pomáhají odlehčit situaci. A já jsem ráda, protože i když je to značně nadsazený humor, já už to beru tak, že to k Taře patří.

Osobně se mi příběh líbil. I když jsem měla své teorie, byly okamžiky, kdy jsem byla překvapená a zaskočená. Co bych knize mohla vytknout je mnoho postav (což ale nemusí být na škodu, aby hned nebylo jasné, kdo je vrah). Možná je to věkem, možná knihou, ale já jsem se ztrácela ve jménech. Nakonec jsem to vyřešila lístečkem, kam jsem si jednotlivá jména psala s jednoduchou poznámkou, abych věděla, kdo je kdo. Postupem času jsem se již zorientovala a lístek nebyl třeba.

Detektivky Veroniky Černucké jsou fajn už proto, že se odehrávají v našem prostředí. Nejsou plné brutality, ale ani sexu a vulgarit. Naopak, je to oddechové čtení, které vám zpříjemní pár odpolední a v případě Tary se ještě budete smát jejím komentářům na některé členy její rodiny. Přiznávám, jsem fanoušek a vždy se těším na další díl, proto to samé přeji i dalším čtenářům.

Komentáře (0)

Přidat komentář