V utajení

recenze

V moci zla (2020) / lada.ladislav
V moci zla

Věřím, že autorku Lindu Castillo už vůbec nemusím podrobněji představovat. Vždyť ji u nás nedávno vyšel již osmý díl série s případy Kate Burkholderové! Tentokrát nese název V moci zla. A věřte, že to opět bude (minimálně pro fanoušky této spisovatelky a série) jedna velká jízda.

Pokud jde o děj, tak i tentokrát bude Kate vyšetřovat jedno podezřelé úmrtí - půjde o mladou dívku, Amišku. A Kate se bude muset začlenit přímo mezi příslušníky amišské komunity, aby mohla odhalit další tajemství... Temné atmosféře dodává grády i sníh a mráz, který v tu dobu všude panuje.

Hodnotit další díl z této skvělé série je těžší a těžší. Nerad se opakuji, ale baví mě hlavně to, že Linda Castillo si dokáže držet svou vcelku vysokou úroveň u všech příběhů, které jsem zatím přečetl. Píše jednoduše, přesto čtivě. Děj má neskutečný spád, takže jakmile se začtete, nebudete chtít knihu odložit. A navíc se mi líbí i téma, kterému se věnuje, protože kdybych nenarazil na tuto sérii, asi by mě Amišové nijak více nezaujali (rozuměj jejich kultura a víra). Takhle získávám spoustu nových informací a to formou, která mě baví. Ženy jistě potěší i fakt, že se dočkáte trochy té romantiky, protože mimo Kate zde vystupuje a její přítel.

Pokud by si někdo chtěl rýpnout do pár nelogických souvislostí, tak by je ve vyprávění našel. Ale za sebe mohu říct, že tohle hodnotit nebudu, protože celkově je příběh propracovaný a sem tam se stane, že logické pochody čtenářů jsou odlišné od těch autorových. A pak má čtenář pocit, že mu něco nesedí. Ze svých zkušeností mohu říct, že to spíše bývá má vina - na chvilku neudržím pozornost a nějaká souvislost mi prostě unikne. Myslím, že se k této sérii ještě rád budu vracet, tak uvidíme, jak to všechno bude při druhém čtení.

U rozsáhlejších sérií mám vždy trochu obavy, zda mě autoři opakovaně dokáží něčím překvapit. Protože je těžké být stále originální a uplatňovat ve svých dílech nové a nové nápady a myšlenky. Nicméně u této autorky mohu konstatovat jen to, že mě každým svým dalším thrillerem prostě víc a víc dostává! A já už se teď těším, až vyjde její další připravované dílko Temná cesta. Mohu slíbit, že si ho rozhodně nenechám ujít!

K samotné knize mám jen jedinou výtku. Ačkoli obálka je na první pohled pěkná, tak opravdu vůbec nevystihuje obsah příběhu, který se ukrývá uvnitř a ve kterém panuje hlavně mráz a sníh... Samozřejmě je to jen estetický problém a vůbec nesouvisí s kvalitou příběhu. Jen je to škoda, protože po přečtení vás úvodní obrázek tak trochu bije do očí.

Doporučuji všem milovníkům thrillerů. Myslím, že hlavní hrdinka do vás otiskne svou stopu a stejně jako já se budete těšit na další pokračování.

Komentáře (0)

Přidat komentář