Urozené dámy

recenze

Královny a princezny (2018) 4 z 5 / knihamouder
Královny a princezny

Kniha Královny a princezny je určena pro malé zvídavé dívky. Autor si vybral 30 žen, které se významně zapsaly do historie. Některé jsou ve světě celkem známé, o jiných uslyšíte možná poprvé.

Slavné ženy pochází z různých koutů světa a z různorodého období. Najdete mezi nimi i korzárku a vymyšlenou knižní hrdinku.

Každé z žen je věnovaná jedna stránka. Dozvíte se, z jakého období panovnice pocházela a jaký byl její život. Naleznete zde místo, kde žila, vzpomínky na dětství, rodinu, svatbu, ale také těžké časy, zmínky o nemocích, popravách a další zajímavé údaje.

Všechny ženy z této publikace byly velkými bojovnicemi. Každá bojovala proti něčemu jinému, avšak jedno měly společné. Nikdy se nevzdávaly a jejich lid je velmi miloval (a některé miluje dodnes).

Mezi nejznámější patří např. královna Alžběta II., princezna Diana, císařovna Sissi , Kleopatra a Marie Antoinetta.

Mezi méně známé patří např. královna Madagaskaru Ranavalona III., královna Tongy a královna Liliuokalani.

K ženám je přiřazeno 30 ilustrací. Obrázky krásně zachycují dobové oblečení, účesy, pokrývky hlavy a šperky.

A nakonec na Vás čeká 30 zvláštností týkajících se těchto mimořádných žen. Můžete tak nad knihou vést dlouhé debaty o tom, jaký šperk Vás uchvátil, zda by Vám byl pohodlný korzet nebo byste raději chodili v botách, kterým se říkalo květinové vázy. A co teprve diskuze točící se kolem vtipných účesů, vlasových doplňků, čepců a závojů.

Kniha neobsahuje úplné údaje o životě těchto žen. Vždyť každé je věnovaná pouhá stránka. Publikace však není určena k výuce, ale ke čtení dívkám milujícím princezny a k prvnímu nahlédnutí do historie.

Titul Královny a princezny řadím mezi zajímavou četbu. Zpracování je velmi pěkné.

Malé čtenářky jistě okouzlí jak cestování po celé zemi, tak cestování v čase a především samotné "velké bojovnice“.






Knihu vydalo nakladatelství Knihy Omega a lze ji zakoupit v knihkupectví Knihy Dobrovský.

Komentáře (0)