Upíří Lovkyně a princ Sylvermystů.

recenze

Spoutaní temnotou (2012) 4 z 5 / TerezaMondeková
Spoutaní temnotou

Jaelyn je výjimečná upírka. Výcvik z ní udělal ostražitou, nabroušenou válečnici s dokonalými schopnostmi. Jaelyn je upíří Lovkyně. Pro tak skvělou Lovkyni není žádný úkol nesplnitelný. I když Jaelyn může působit křehce, tak se sama o sebe dokáže postarat a mezi ostatními má respekt. Teď dostala docela jednoduchý úkol od Věštců. Musí před komisi předvést Ariyela, který je princem Sylvermystů temných skřítků. Jedna skupinka temných skřítků je nápomocna Temnému pánovi při návratu k moci. To se nesmí stát jinak by to znamenalo konec světa démonu i lidí.

Ariyel se ale návratu Temného pána snaží zabránit. Potřebuje zabránit svým nepřátelům, aby se dostali k dvěma miminkům. Nemá moc času, proto nehodlá ztrácet čas před tribunálem. Miminka se snaží chránit poloviční džin Layla, která je bere jako své vlastní děti a nehodlá nikomu dovolit, aby jim někdo ublížil. Ariyela nesmí nic zdržovat, ale je to docela těžké, když má za zády krásnou, přitažlivou a nebezpečnou Lovkyni.

Jaelyn si myslí, že dostala docela jednoduchý úkol, ale spletla se. Vystopovat Ariyela bylo docela lehké, ale dotáhnout ho před komisi... to je nemožný. A co je ještě mnohem horší, že to mezi nimi jiskří. Pro Jaelyn je to něco strašného. Lovcům je odsouzeno, aby žili sami. Jaelyn v sobě musí ty city potlačit. Nesmí se do Ariyela zamilovat.



Ukázka:
Po jejím odmítnutí se jeho bronzové oči zablýskly. Skoro jako kdyby ho trápilo její tvrdohlavé odmítnutí přiznat jejich sílící pouto.
„To není to, cos ještě před pár minutami naznačovala."
Jaelyn pokrčila rameny. „Řekla jsem jen, že ...“
„Ano?“
Zahleděla se na sklenice se zavařenými paprikami. Jo, nastal čas přiznat pravdu.
„Řekla jsem, že nechci nic riskovat. Možná z tebe šílím, ale cítím.Jak bylo to slovo? „Pořád tě cítím nablízku. Jako kdybychom už byli nějak spojeni, ale vůbec tomu nerozumím."
„A myslíš si, že když to spojení budeš ignorovat, tak že to pomine."
Bingo.
„To je přesně to, co si myslím."
„A já k našemu vztahu nemám co říct?"
Otočila se k němu a podívala se do jeho žhavých očí, pevně odhodlaná stát si na svém.
„Žádný vztah tu není."
„Tohle není to, jak ses cítila, když jsi mne prosila, abych nepřestával."
Jaelyn si povzdychla, pouhá vzpomínka na to, jak byla propletená do tohohle Sylvermysta, rozpalovala její chladné tělo.
„Sex," zamumlala a ignorovala fakt, že by klidně žadonila znovu, jen kdyby dostala příležitost.
„Ne," zakroutil Ariyal hlavou. „Bylo to víc než jen sex."
„Nemůže to být víc."
„Proč ne?"
Jaelyn zkroušeně zasyčela. Copak to nebývají muži, kdo si chce užít a zmizet?
Ariyal se choval, jako kdyby ji chtěl prohlásit za svou doživotní partnerku. Jako kdyby...
Ne. Tu myšlenku okamžitě zavrhla.
Ale k čemu by to bylo?
„Protože jsem Lovkyně. “
„A...?“
„A partnera mít nesmím.“
Ariyal se na ni chmurně zadíval. „Nikdy?"
„Nikdy."
„A co by se stalo?" Rázně se odlepil ode dveří a přistoupil k ní. „Vyhodili by tě z klubu?"
„Ne." Zaklonila hlavu a stejně chmurně se podívala ona na něj. „Z Addonexu vede jen jedna cesta."
Všechno mu konečně došlo a jeho bronzové oči potemněly. „Smrt."
„Smrt."



Jaelyn se mi líbila už v předchozím díle. Jeto ten typ ženy, která nepotřebuje muže, aby ji chránil. Je to ten typ ženy, která má svůj vlastní názor, vlastní mozek, hlavu... nenechá se omezovat nebo ponižovat muži.

Ariyal... ani nevím, jestli se mi líbil. Temný skřítky moc nemusím... Ariyal mi často připadal moc arogantní. Ale líbilo se mi, jak Jaelyn chránil.


I tenhle díl se mi líbil. Ale tenhle díl mi ve srovnání s předešlými díly přišel slabší. Ale musí říct, že se mi líbí, jak autorka dokáže svoje knihy skvěle propojit, že se v každém díle setkáváme s předchozími hrdiny a s dalšími lidmi, u kterých by nás příběh taky zajímal. Líbí se mi, jak dokáže autorka skvěle popisovat boje, situace, že si to dokážeme představit. Ale ani v tomhle díle nechyběla romantika, erotika, překvapení, napětí, nebezpečí, humor. Taky se mi líbí, že jsme se v tomhle díle potkali se Santiagem. Že by taky konečně našel svou vyvolenou...? Necháme se překvapit. Už se moc těším na příchod Temného pana.


Spoutaní temnotou Spoutaní temnotou Alexandra Ivy

Jaelyn byla mezi upíry výjimečná. Ostražitá, jako břitva nabroušená válečnice s dokonalými schopnostmi, které ještě umocnil výcvik agentky pro zvláštní úkoly. Nyní dostala zdánlivě jednoduchý úkol - předvést před Komisi Ariyala, p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář