Upíra milovat nemůžu...

recenze

Zabít, nebo milovat (2012) 5 z 5 / TerezaMondeková
Zabít, nebo milovat

Už je to tisíc let, co valkýra Kaderin ztratila své sestry. Od téhle tragické události necítí Kaderin vůbec nic. Necítí radost, bolest, strach, lásku, smutek... prostě nic, ale pro ni je to požehnání. Kvůli tomuhle získala své přízvisko Odměřená. Svůj život zasvětila zabíjení upírů. Zrovna teď se Kaderin vydala do Ruska, protože ji skupinka vesničanů požádá, aby se zbavila upírů, kteří terorizují vesnici. Ale ona tam najde jenom jednoho upíra.

Sebastian se nechtěl stát upírem, ale jeho sourozenci mu nedali na výběr. Od jeho proměny uplynulo tři staletí a on celou tu dobu touží po jednom. Po smrti. Když ho přišla Kaderin zabít, tak to vnímá jako vysvobození. Kaderin chtěla toho upíra zabít a on umřít chtěl, ale když se setkají tváří v tvář, tak se plány obou začnou hroutit. Sebastian v Kaderin znovu probouzí emoce a Sebastianovi začne znovu bít srdce. Kaderin je jeho vyvolená. Kaderin to ale není ochotná přijmout. Uteče, ale Sebastian je odhodlaný ji najít a získat.

Ryara je bohyně nemožného a pravidelně pořádá nebezpečný závod Kvapík za talismany v říší Lorů. Je to soutěž, ve které účastníci musí získat, co nejvíce bodů za talismany. Soutěž je ve stylu Amazing Race a hraje se po celém světě. A pravidla nejsou skoro žádná. Odměna je opravdu lákavá. Kaderin musí v Moldávii, Británii, Africe a Rusku soupeřit se zákeřnou sirénou, s čarodějnicí, vlkodlakem, ale do cesty se jí pořád plete Sebastian.



Skvělé pokračování. Moc se mi líbil ten nápad s tím závodem a ten nápad na hlavní výhru. Nechybělo dobrodružství, nebezpečí, napětí, překvapení, ale ani vášeň a erotika, i když mi přijde, že v knize nějaký velký zvrat nebyl, protože se mezi hlavními hrdiny pořád něco dělo. Ale u téhle knihy mě mile překvapilo, že to nebyl jenom samý sex. V jednu chvíli se k sobě tulí a v další vezme hlavní hrdinka meč a honí s ním hlavního hrdinu. Ale rozhodně to mezi nimi jiskřilo za každé situace. Taky se mi líbí, že jme se už tomhle díle setkali s budoucími hlavními hrdiny.

Komentáře (4)

Přidat komentář

TerezaMondeková
22.08.2020

Podle mého názoru ne... občas se tam nějaký ten boj objeví, ale není to nic přehnaného.

Aracely
22.08.2020

Nijak extra, ale podle recenze mě to láká. Není tam moc násilí ?


TerezaMondeková
21.08.2020

Děkuji :-)
Jestli máte ráda knihy s nadpřirozenými bytostmi, napětím, vzrušením, ale i erotikou a vášní, tak rozhodně doporučuji.

Aracely
21.08.2020

Hezká recenze, možná si jí i přečtu, vypadá dobře :-).