Zabít, nebo milovat

Zabít, nebo milovat https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214264/mid_zabit-nebo-milovat-214264.jpg 4 256 21

V říši Lorů série

< 2. díl >

Valkýru Kaderin Odměřenou pronásleduje tragická událost: přišla o dvě sestry. Je odhodlaná, že se zlu postaví tváří v tvář a sestry pomstí. Shodou okolností dostane za úkol zabít upíra. Jenže nemůže. Osud si totiž pro ni připravil nelehký úkol: upíra Sebastiana.

Přidat komentář

havrmoni
06.11.2023 3 z 5

Valkýry mi nejsou dvakrát sympatické. Příběh mě chvíli bavil, chvíli nudil a tak furt dokola. Určitě jsou lepší fantasy, ale bohužel jsem četla i horší. Takže takový průměr.

Senza Jenka
06.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Zdlouuuhavé. Strašně. Ani Kvapík tomu nepomohl. I ten byl svým vlastním způsobem jednotvárný. Navíc jsem zastánce fér hry, takže "pravidla" ani průběh této soutěže mě moc nenadchly. Daška a Rika byly sice o 1000 let pozadu a potřebovaly péči, ale to nemohla Sebastiana ani navštívit? Nebo mu zavolat?
Dávám plus za roztomilého upíra, který zlomil to bez-emo kouzlo, plus za to, že se konečně někdo u cestování časem zamyslel nad kauzalitou událostí a plus za to, že DaR dostaly nakonec rozum a své sestře štěstí přály. Zbytek prosím zkrátit na polovinu. Pak by to mohlo být fajn.


VonDracek
02.05.2022 3 z 5

Druhý díl ze světa Lorů mě kupodivu méně nadchl. Hlavní vývoj vztahu a vlastně i druh bytostí postav byl tak hrozně moc podobný těm přechozím (hlavně valkýra), že prostě nemohl přinést moc nových věcí. Naštěstí dějově to zachránil Kvapík a setkání s mnoha dalšími druhy bytostí, i když jen okrajovými. Bohužel jsem v polovině děje uhádla jako to dopadne, bylo to až moc průhledné, škoda.
Ale jinak se to samozřejmě opět dalo přečíst na pár nádechů a líbí se mi, že se člověk pomalu, ale jistě dostává víc do světa Lorů a získává nové informace, takže to má i nějaký svůj děj a svět, který za to stojí. Navíc je fajn, že ty bytosti jsou umístěny do přítomnosti.

Tweety0207
31.03.2021 4 z 5

Kniha sa čítala vpodstate sama. Bastiana som si obľúbila hneď od začiatku, úžasný, silný hrdina. Jednu hviezdičku dávam dole kôli závodu. Na môj vkus by si žiadal viac pozornosti.

Ameeiz
05.11.2020 5 z 5

super a super ta vášeň.. vrr

marie2577
28.09.2020 5 z 5

Co dodat .nadchlo mě to

rajcatko
11.03.2020 3 z 5

Lepší než jednička. Víc akce, dokonce i vtipu. Budu pokračovat dále.

Catyna
09.03.2020 5 z 5

Výborná série doporučuji

jinbr
06.01.2020 5 z 5

druhý díl byl pro mě možná o kousek lepší než ten první. Jednak jsem se už trochu vyznávala v jednotlivých druzích Lorů. Sebastian se mi moc líbil.

Maruš.D
27.09.2018 5 z 5

Wow.. ze začátku knihy jsem si myslel, že mě příběh nebude bavit. Bala jsem se toho, že ten závod bude nezáživný. Opak se stal pravdou. Užívala jsem si každou větu, Kterou jsem přečetla. Kadeirn Byla silná osobnost. A do Sebastiana jsem se vcelku rychle zamilovala. Krásný příběh ve kterém se nenudíte. :-))

TerezaMondeková
24.02.2018 5 z 5

Skvělé pokračování. Moc se mi líbil ten nápad s tím závodem a ten nápad na hlavní výhru. Nechybělo dobrodružství, nebezpečí, napětí, překvapení, ale ani vášeň a erotika, i když mi přijde, že v knize nějaký velký zvrat nebyl, protože se mezi hlavními hrdiny pořád něco dělo. Ale u téhle knihy mě mile překvapilo, že to nebyl jenom samý sex. V jednu chvíli se k sobě tulí a v další vezme hlavní hrdinka meč a honí s ním hlavního hrdinu. Ale rozhodně to mezi nimi jiskřilo za každé situace. Taky se mi líbí, že jme se už tomhle díle setkali s budoucími hlavními hrdiny.
Kaderin se mi začala líbit až později. Je pravda, že na mě byla až moc chladná, krutá, necitlivá, nemilosrdná. Ale postupně se opravdu změnila. Když si ji porovnám na začátku a na konci, tak tam ta změna opravdu je. Ale zase se nedivím, že byla ráda, že neměla žádné emoce. Po takové ztrátě. Ale co mi na ni opravdu vadilo, jak od Sebastiana utíkala. Bylo mi ho pak opravdu líto. On se snažil, jak mohl, aby byla s ním, ale ona to vůbec neocenila.
Sebastian se mi strašně líbil. Nebyl jako ostatní upíři. Nebyl nafoukaný, arogantní, bezcitný. Sebastian byl roztomilý, stydlivý, přátelský, věrný, citlivý a dost se mi líbilo, že nebyl moc zkušený. Byla to příjemná změna oproti těm upírům, kteří jsou zkušený milenci, kteří můžou mít kteroukoliv ženu si zamanou. I když nechápu, jak mohly Sebastiana ženy odmítat a ponižovat ho. Upřímně řečeno... já bych mu skočila do náruče. Opravdu byl ochotný pro svou partnerku udělat cokoliv. Ale divím se, že měl s hlavní hrdinkou takovou trpělivost.

angelbooks
14.09.2016 5 z 5

Úžasná kniha, stejně jako další příběhy i tahle je boží :D :).
Knihu doporučuju, nepustím vás dokud ji nedočtete a najdete v ní všechno, co po podobné knize budete chtít :).

Ivanka83
03.08.2016 5 z 5

Omylem jsem začala číst nejdřív Zabít nebo milovat a teď se chastám na Hlad jako žádný jiný.
Píšete, že první díl je lepší jak tento druhý. Tak to se už moc těším, protože druhý se mi líbil :-)

Xena011
21.02.2016 4 z 5

Život a příběhy valkýr, upírů, čarodějek, vlkodlaků a dalších, které se v jednotlivých dílech prolínají a stojí za to je poctít svým časem.

Haňulec
11.10.2015 5 z 5

První díl této série sice nastavil vysokou laťku, ale i tenhle příběh neměl chybu. Knihy jsou psány tak, že se do nich začtete, ani nevíte jak, a jste na konci knihy. Někde jsem četla, že se v knihách neobjevují postavy z předešlých knih, ale s klidným svědomím mohu říct, že to tak není. Je tam sice o nich jen málo zmínek, ale i tak člověk ví, co se kde děje. Knihu mohu za sebe jen doporučit, protože kdybych mohla dám více jak 5*. :-)

SoniaShadow
05.08.2015 3 z 5

Musím říct, že první kniha nastavila laťku celkem vysoko. U téhle knihy mi nepřipadalo, že jsem si to užívala tak jako u té první.. Nevím. Uvidíme jak si povede třetí díl - kombinace postav, které by se měly dát dohromady je zajímavá. Každopádně neříkám, že tento díl je špatný - není. Jen není tak skvělý jako první :) Vím, že hlavní děj se měl točit okolo toho Kvapíku, což se točit, ale asi proto mě nějak neuspokojil... :/

Krista93277
23.10.2014

Knihy mi hodně připomínají styl Alexandry Ivy. Je to pěkná oddechovka, taková pohádka u které nemusíte přemýšlet. Příběh postavený hodně na sexu, ale to ve fantasy červené knihovně být musí. Kniha se mi líbila, ale místo v mé knihovně nenajde :-)

Natt S
19.02.2014 1 z 5

Druhý díl má sice hezký obal, ale vnitřek knihy mě nijak zvláště neohromil! Oproti předešlému dílu to byla celkem nuda. Jedna věc se, ale pro mě vůbec nezměnila a to, že mi jsou všechny valkýry hrozně nesympatické jak v tomhle díle tak v tom předešlém! Hodnotila bych 3/10, ale jelikož jde max. 5 dávám 1 hvězdu.

NikinkaFantasy
14.01.2014 4 z 5

Nejdojemnější knížka z této série :-). Nevím proč, ale Kaderin se stala mojí nejoblíbenější valkýrou. Taky se mi zamlouval i Sebastian. Všechno bylo dobře propletené a provedené. Co se mi však trochu nelíbilo - kniha neměla tu zápletku, všechno bylo o jednom a totéž - Kaderin a Sebastian a jejich spory. Co se mi nelíbilo trochu víc, bylo, jaké chování připsala autorka žralokům, tu agresivitu atd. Žraloci jsou samotáři a navíc si hleděj svého, určitě se nebudou okamžitě vrhat na valkýru jako smyslu zbavení. Za to musím odebrat jednu hvězdičku, ale jinak se mi kniha moc líbila.

Marcia
23.05.2013 3 z 5

No, docela jiný příběh než první. Přiběh je čtivý ale že by mi nějak extra zaujal to ne. Asi jsem byla rozmlsaná z 1. Co mi na něm bavilo byla Sebastianova odhodlanost a Kaderina odměřenost :-) ale že bych se ke knižce nějak vracela :-/ Spíš se těším na 3. díl o Bowenovi, který mi tam zaujal nejvíc. Chudáček, bylo mi ho až líto, snad se dočká svého štěstí :-)