Trable, lži a pravda

recenze

Budu ti nablízku (2023) 5 z 5 / Kikina182
Budu ti nablízku

Cyrus se snaží žít s Evie, která do všeho strká nos, což občas způsobuje docela značné problémy. Zároveň se chystá na příchod svého bratra, který dostane propustku z psychiatrické léčebny. Také u sebe doma zaměstnal člověka, který si odseděl trest za sexuální znásilnění, ale Evie si je jistá, že je nevinný a Cyrus ví, že se nikdy neplete. A aby toho nebylo málo, policie má nový případ, u kterého konzultuje. Vrchní vyšetřovatel ho však nemůže vystát.

I tentokrát se v příběhu střídají kapitoly s pohledu Evie a Cyruse. Každá z nich tak vypráví nejen o událostech, které se kolem nich dějí, ale zároveň i jasně ukazuje, jaký mají hlavní aktéři názor jeden na druhého a co se jim celkově honí hlavou.

Stejně jako v případě předchozích dvou dílů se mi kniha četla skvěle. Příběh krásně plyne a díky náhledu do hlav hlavních hrdinů nechybí hloubka a emotivnost.

Příběh měl tentokrát hodně dějových rovin, které se svým způsobem vzájemně propletly. Každá z nich byla zajímavá a u žádné jsem netušila, co se stane dál, natož jak to celé nakonec dopadne. Bylo to zkrátka napětí od začátku do konce zabalené v promyšleném a originálním příběhu.

Jak už jsem zmínila, postavy jdou do hloubky. A to nejen hlavní, ale i vedlejší. Je u nich krásně vidět jejich povaha a zároveň i menší vývoj, kterým během příběhu projdou.

Budu ti nablízku je krásný detektivní a psychologický příběh, který můžu stejně jako předchozí dva díly jedině doporučit. Je to jasné pětihvězdičkové čtení, které je stejně dobré jako první díl a o trošku lepší a promyšlenější než díl druhý. Ale celá série rozhodně stojí za to a pokud jste ji ještě nečetli, určitě bych začala prvním dílem.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.


Budu ti nablízku Budu ti nablízku Michael Robotham

Cyrus Haven se připravuje na to, že doma po téměř dvaceti letech přivítá svého bratra, který má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Elias se vrací do úplně jiného světa – Cyrus je nyní úspěšným psychologem a sdílí dům s Evie Co... více


Komentáře (0)

Přidat komentář