Ztracená ve světě fanfikcí

recenze

Fangirl 1 (2024) 5 z 5 / Kikina182
Fangirl 1

Cath a Wren až do teď sdílely úplně všechno, ale Wren už nechce, aby byla jen jedna ze dvou a tak se na vysoké jejich cesty rozdělí a Cath je najednou na všechno sama. Netuší, jak se sžít s novým prostředím, protože nechápe pravidla. A ze své spolubydlící a jejího kamaráda má rozporuplné pocity. Utíká tedy ke psaní fanfikce Nedej se, Simone o Simonovi a Bazovi a ke svým fanouškům, kteří ji vždy dokážou povzbudit.

Fangirl patří mezi moje úplně nejoblíbenější knihy, takže jsem od komiksové adaptace očekávala opravdu hodně a musím říct, že ani v nejmenším nezklamala. V prvním díle je samozřejmě jen část příběhu, ale zpracovaný je opravdu skvěle. Nejsou opomenuty důležité momenty a na všechno je díky malbě dán ten správný důraz.

Byla jsem hodně zvědavá, jak do komiksu budou zapracovány fanfikce o Simonovi a Bazovi, které doplňovali knihu a i když mi přijde, že je v komiksu těchto částí nějak málo, na zpracování si rozhodně nemůžu stěžovat. Na tyhle části nejde vyloženě nijak navázat, ale tady se je podařilo vložit do vhodných okamžiků.

Z grafické stránky jsem nadšená. Kromě toho, že jeden obrázek v tomto komiksu dokáže vyjádřit dlouhý opis v knize včetně emocí, jsou také opravdu povedené a přesně odpovídají tomu, jak jsem si jednotlivé postavy představovala při čtení Fangirl.

Pokud jste si oblíbily Fangirl, tak její komiksová verze je za mě nutnost. Já jsem naprosto nadšená a už se moc těším, až si budu moct přečíst další část příběhu v této formě.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji projektu Humbook.


Fangirl 1 Fangirl 1 Rainbow Rowell

Komiksová adaptace slavného bestselleru od Rainbow Rowellové. Dvojčata Cath a Wren spolu odjakživa sdílela všechno – oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Na vysoké se ale jejich ces... více


Komentáře (0)

Přidat komentář