Tisíc životů. Tisíc možností. Jeden osud.

recenze

Tisíc kousků tebe (2017) 4 z 5 / terka98
Tisíc kousků tebe

Marguerite Caineová je dcera geniálních vědců, jejichž vynález zvaný Ohnivák umožňuje cestování do různých dimenzí. Ale potom je Margueritin otec zavražděn a jeho vrah – hezký a tajemný Paul, asistent obou rodičů – stačí před zákonem uniknout do jiné dimenze. Marguerite se nesmíří s faktem, že by zůstal bez trestu, a tak se vydá za ním. Dívka se pokaždé vtělí do alternativní verze sebe sama, ale setkává se také s alternativními verzemi lidí, které zná – včetně Paula. A vzápětí odhaluje, že pravda o smrti jejího otce je mnohem hrozivější, než předpokládala.

Podle ostatních ohlasů na tuto knihu, jsem se lehce bála, že mne autorka zklame. Naštěstí se opak stal pravdou. Příběh předčil má očekávání, a i přes fakt, že v knize bylo pár předvídatelných situací, jsem si cestování s naší hrdinkou velmi užila.

Autorka nás zavede do několika dimenzí, z níž nejvíce času strávíme v dimenzi, kde naše hrdinka žije v carském Rusku, dále nás čeká futuristický Londýn, a dokonce i podvodní svět. Každý z těchto alternativních světů byl velmi hezky a stručně vykreslen. Takže i když jsme zde strávili pouze chvilku, celkem rychle jsme získali základní povědomí o tom, jak to zde funguje.

Postavy, jako takové, byly také povedeně vykreslené. Každá z nich měla něco, co je pro ni charakteristické, ať už to byly vlastnosti dobré, či špatné. Dle mého názoru se autorka držela v reálné rovině, takže nehrozilo, že by se některá z postav chovala nereálně.

Po dějové stránce mě kniha nezklamala. Je pravdou, že jsem podle ostatních recenzí čekala něco trochu jiného, ale nakonec jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. I přes pár míst v knize, kdy čtenáře úplně neohromí to, co se právě stalo, jelikož to bylo lehce předvídatelné, si myslím, že v knize převažují místa, která čtenáře překvapí. Ať už jde o milé překvapení nebo o pravý opak. Je pravda, že „základ“ zápletky je předvídatelný, hotové klišé, to ale autorka vynahradila, hlavně tím, že i když čtenář nakonec zjistí, že už od začátku měl pravdu, není to tak úplně pravda a má ještě hodně co objevovat.

Po přečtení se s radostí vrhám na další díl a už se nemůžu dočkat co autorka vymyslela dál.

Komentáře (0)

Přidat komentář