Tichý pláč, ze kterého mrazí!

recenze

Tichý pláč (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Tichý pláč

Lisu už na mém profilu vidíte po šesté. Těžko uvěřitelné, že mě nějaká série tak baví, že se pokaždé těším na další díl. Naštěstí je autorka ve svém díle docela plodná, takže se nemusím obávat, že mi dojde čtivo.

Tato série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou není žádná vyšší třídní. Je psána lehkým stylem, je typická pro své krátké kapitoly a zvraty, které se dějí prakticky v každé kapitole. A to je na tom právě to, co mě baví.

Tentokrát půjde o dost tísnivé téma, a to únos malého děvčátka. Sedmiletá Lucy Rossová se točí na kolotoči v dentonském městském parku. Přítomni jsou nejen její rodiče, ale právě i Josie, která je tedy u toho, když dívčina matka začne hystericky křičet a hledat svou dceru. Ihned se rozjede rozsáhlá pátrací akce, do které se kromě policie zapojí stovky místních občanů. Jakmile je ale jasné, že se dívka jen neztratila, ale ocitla se v rukou nebezpečného šílence, vyšetřování nabere zcela jiný a poněkud zvrácenější směr.

Josie nás čtenáře provází každým jednotlivým krokem detektivní práce. Policie sbírá jednotlivé důkazy, analyzuje je, kontroluje záznamy z kamer a fotografií ostatních návštěvníků, kteří se v danou chvíli ocitli na místě činu. Všechny ty na první pohled nudné věci, které ale nakonec vždy v určitém bodě pomohou a dovedou vyšetřovatele blíž k pachateli. Opět se nám zde odkrývají rodinná tajemství a na povrch vyplouvá leckdy krutá a nelítostná pravda.

A únosem to rozhodně nekončí. Pachatel se brzy začne ozývat prostřednictvím telefonátů z mobilů lidí, kteří byli nějak spjati s dívčinou matkou Amy. Je jasné, že je to až příliš osobní. A zběsilé zabíjení lidí v jejím okolí je toho jasným důkazem.

Za mě se jedná o další podařený knižní počin od Lisy Regan a já hrdě zakládám do své sbírky v knihovničce. Pokud máte rádi odlehčené, ale vzrušující detektivní thrillery, pak rozhodně doporučuji!


Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Když je sedmiletá Lucy Rossová unesena z kolotoče v dentonském městském parku, detektiv Josie Quinnová se i se svým týmem zapojí do usilovného pátrání. Je to právě ona, kdo najde Lucyin třpytivý motýlí batůžek, uvnitř nějž je nacp... více


Komentáře (0)

Přidat komentář