Královský život

recenze

Královský život (2024) 3 z 5 / bookbug_cz
Královský život

Jste fanoušky monarchie? Ne? Tak to byste si s Tessou Sharpovou dobře rozuměli. Je to právě ona – už přes dva roky největší kritik královské rodiny malé Avónie. Pravdou je, že jí ten blog platí účty. Jinak by totiž skončila zpátky u rodičů, což je něco, čemu se chce ze všech sil vyhnout. Doma to nemá úplně růžové – život s bratry, kteří jsou úspěšní ve všech směrech, jen zdůrazňuje fakt, že ona neví, co se životem. Ani uvnitř královské rodiny to úplně nefunguje. Obliba monarchie jako takové upadá, premiér se chystá vyhlásit referendum. Prince Arthura nenapadne nic lepšího, než si za hradby svého zámku pozvat jejich největšího kritika a společně s ním přesvědčit veřejnost, že královská rodina má pořád co nabídnout. A tak se jednoho dne Tessa objeví na příjezdové cestě k paláci.

Mělo to být hate to love. No – to úplně nevyšlo. Tessa sice na Arthura chvíli vrčí, ale poměrně snadno se nechá obměkčit a užívá si všeho, co život v paláci nabízí. Pořád si za svými názory stojí, ale každým dnem je jasnější, že jí to k Arthurovi táhne a byla mu nejspíš ochotná odpustit cokoliv. Dvojice se poměrně rychle dá dohromady, což mě překvapilo – a od té doby mi ta chemie mezi nimi úplně neseděla. Arthur byl ale božan. Líbilo se mi, jak se chová, jak je pozorný a oddaný „firmě“. Tessa si mě však nezískala. Neustále odkládala problémy, které si způsobila, ignorovala je, zkrátka se nechovala jako dospělá. Jako by čekala, že se všechno vyřeší samo nebo to někdo vyřeší za ni.

Pro fanoušky netflixových romancí ideální volba, ale pokud chcete od romantiky trošku víc, doporučuju spíš Lily Lucas nebo Monu Kasten – to jsou neskutečně talentované dámy!
...
Za knihu děkuji @knihydobrovsky v rámci #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář