Křehké srdce

recenze

Křehké srdce (2024) 4 z 5 / bookbug_cz
Křehké srdce

Koukáte se na druhý a zároveň závěrečný díl romantické série Scarlet Luck, kterou má na svědomí má oblíbená Mona Kasten. Za mnou se tyčí panorama mého oblíbeného (a pracovního) místa, takže se dá říct, že si tu romantiku beru všude s sebou! Mona Kasten je totiž jedna z mála autorek romantických knížek, která dokáže moc hezky pracovat s emocemi, věnuje se bolestivým životním tématům, umí ale i rozesmát a pohladit duši.

Křehké srdce je příběh dvou lidí, se kterými si život pohrál, ale pořád ještě mají naději to změnit a postavit se na vlastní nohy tak, aby se nemuseli stydět za sebe nebo za svou práci.

Rosie se s Adamem sblížili, ale Adam jednoho dne zmizí a s Rosie přetrhá veškerý kontakt. Ona samozřejmě ví, že se Adam rozhodl jít léčit a odstřižení od života tam venku je nevyhnutelná věc, ale stejně jí to vnitřně zbortí. Snaží se zaměstnat svou prací a natáčí rozhovory s osobnostmi hudebního světa ve svém vlastním pořadu. Dokonce přijala asistenta, který mi byl od začátku sympatický, a jejich pracovnímu vztahu jsem moc fandila.

Když Adama z léčebny propustí, začíná se učit žít v novém světě bez alkoholu a je to teda síla. Musím říct, že jsem se leckdy zamyslela nad tím, jak lehce člověk sklouzne k svinstvům, jako jsou drogy nebo nadměrné užívání alkoholu a vyděsilo mě to. Adam se s tím ale pral moc statečně a samozřejmě si přál dát do pořádku i svůj vztah s Rosie.

Samozřejmě se nám tu objeví pár dramat, těžkých situací a témat. Mona to ale umí podat tak, že vás to sice lehce rozdrtí, ale zároveň i zklidní – protože všechno má svou naději na dobrý konec.

Za knihu děkuji KD v rámci spolupráce.


Křehké srdce Křehké srdce Mona Kasten

Jsou to už tři měsíce, co se Adam neozval. Rosie stále nemůže dostat z hlavy jeho slova z dopisu na rozloučenou. Srdce ji bolí stejně jako první den, postrádá společné rozhovory i každodenní legrační zprávy a fotky, které si s Ada... více


Komentáře (0)

Přidat komentář