Tajemství hradu

recenze

V bouři (2020) 4 z 5 / Ivuska.09
V bouři

Konečně jsem se dočkala pokračování knihy Stopy minulosti od autorky Kathryn Taylor! Druhý díl s názvem V bouři zavede své čtenáře přesně do toho okamžiku, ve kterém hlavní hrdinku Lexie Cavendishovou opustili v závěru prvního příběhu. A pokud jste ho četli, dobře víte, že autorka zanechala Lexie v nezáviděníhodné situace. Šlo jí totiž o život!

Lexie je mladá bytová architekta, jejíž úkolem je vytvoření plánu na renovaci honosného sídla Dunmor Castle. Zdá se však, že neustále dochází k různým "náhodám" (a nehodám), kvůli kterým ve své práci nemůže pokračovat tak, jak by si přála. Navíc jí často jde i o život. Rozptyluje ji i přítomnost muže jménem Grayson, jenž je synem majitele hradu. Proč majitel za žádnou cenu nechce, aby hrad vlastnil jeho syn? Lexie se nechtěně zaplétá do komplikovaných rodinných vztahů. Grayson je navíc největší konkurent jejího šéfa! Lexie potřebuje zakázku splnit. Firma, pro kterou pracuje, si nevede zrovna nejlíp, takže je to jediný způsob, jak si udržet práci, protože jinak by se mohlo stát, že firma zkrachuje. Kdo tedy hrad získá? A co před Lexie Grayson skrývá? Lexie začíná připadat řada situací až příliš podezřelých a tuší, že ji Grayson předkládá jednu lež za druhou. Jaké tajemství hrad ukrývá? Proč Graysonovi tolik záleží na tom, aby k žádné renovaci nedošlo? A vše na hradě zůstalo tak, jak to je? A odhalí Lexie konečně více detailů ze své vlastní minulosti?

Pokud jste četli první díl, jistě dobře víte, že o napínavé situace v něm není nouze. Stejně je tomu i v tomto pokračování. Lexie je neustále někým sabotována a napětí tak roste. V tomto směru se autorce podařilo udržet laťku stejně vysoko. Ani o romantiku nebudete ochuzeni. Grayson a Lexie mají hodně práce s tím, aby odolali vzájemným sympatiím, které k sobě i přes komplikovanou situaci cítí. Oba si však uvědomují, že by se od sebe měli držet dál...

Přiznám se, že jsem měla trochu obavy ohledně toho, jak příběh skončí. Přece jen už v prvním díle autorka ukázala, že se svými čtenáři nemá žádné slitování - ano, narážím na otevřený konec a přerušení příběhu v nejnapínavějším okamžiku (a tedy i v nejméně vhodném). Tentokrát se však nemusíte bát, dočkáte se rozuzlení! Mě osobně na celé sérii nejvíce bavila vyvážená kombinace romantiky a napětí. Především díky tomu mohu obě knihy s čistým svědomím doporučit.

Komentáře (0)

Přidat komentář