Ozvěna skandálu

recenze

Ozvěna skandálu (2023) 4 z 5 / Ivuska.09
Ozvěna skandálu

Znáte britskou autorku Lauru Madeleine? Mě před několika lety úplně dostala svým románem Cukrářova dcera. Vlastně i dnes patří k mým oblíbeným příběhům, k nimž se moc ráda vracím. Určitě vás tedy nepřekvapí, že jsem se následně pustila i do Lauřiných dalších knih, které vyšly také v českém překladu. Doporučit vám tak určitě mohu i její romány Kde rostou divoké třešně a Tajemství mezi námi. Zkrátka tato autorka má zvláštní dar: líbí se mi její styl psaní a mám ráda všechny příběhy, které pro své čtenáře napsala. A nyní jsem se s chutí pustila i do novinky s názvem Ozvěna skandálu, kterou opět nedávno vydalo nakladatelství MOBA.

Hlavní hrdinkou je Alejandra. Hned na úvod vás autorka zaujme a zároveň překvapí: Alejandra je totiž obviněná z vraždy. Proto se rozhodne uprchnout. Nejprve pobývá na jihu Španělska, její život však zdaleka není takový, jaký si ho představovala... Nakonec Španělsko opustí a rozhodne se začít nový život v marockém Tangeru. Jenže vzhledem ke své minulosti jí nezbývá nic jiného, než lhát... Alejandra tehdy netušila, že se o pár let později stane inspirací pro tvorbu jednoho mladého amerického spisovatele... A příběh plný skandálů, lásky i nebezpečí je hned na světě!

Pokud máte rádi předchozí autorčiny knihy, určitě si nenechte ujít ani Ozvěnu skandálu. Rozhodně netvrdím, že jde o nějaké intelektuální čtení, ale to snad ani nečekáte... Pokud si však stejně jako já potřebujete večer odpočinout po náročném dni, je tento příběh skvělou volbou. Nechybí v něm romantika ani napětí. Což je kombinace, kterou já mám moc ráda. Vyprávění je čtivé, takže těch necelých čtyři sta stran uteče jako voda a vy budete najednou otáčet poslední stránku. Za sebe jen těžko mohu říct, kterou z autorčiných knih mám nejraději. Svým způsobem jsou všechny její knihy podobné, i když téma jako takové se samozřejmě vždy liší. Zkrátka se pusťte do čtení a udělejte si na knihu svůj vlastní názor. Já však říkám, že i autorčina novinka rozhodně stojí za přečtení. Snad se tedy bude líbit i vám.

Komentáře (0)

Přidat komentář