Ozvěna skandálu

Ozvěna skandálu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517058/bmid_ozvena-skandalu-647193cd753cd.jpg 4 6 3

Poté, co je Alejandra obviněna z vraždy, uprchne na jih Španělska, kde musí čelit životu v chudobě. Pak ji ale okouzlí moc bohatých a také kouzlo anonymity, jež čeká za mořem v marockém Tangeru, a tak se Alejandra rozhodne začít znovu. Ovšem nový život má svou cenu – musí žít ve lži a klamu. O desítky let později se ulicemi Tangeru potuluje mladý americký spisovatel a hledá inspiraci pro svou další tvorbu. Když náhodou narazí na zmínku o Alejandřině životě, zaplete se do příběhu skandálu, lásky a nebezpečí, který stále pokračuje...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

An Echo of Scandal , 2019


více info...

milena9798
milena9798
07.02.2024 5 z 5

Nenechte se odradit naprosto nesmyslným a zavádějícím názvem knihy a začtěte se do úžasného příběhu mladé Španělky, která všemi prostředky bojovala o svoji svobodu a mladého Američana, který dělal o padesát let později... vlastně totéž.

EvikU.
EvikU.
17.12.2023 4 z 5

Kniha ve které se prolínají dva příběhy. Červenec 1928 a Tanger 1978. Minulost vypráví o dívce jménem Alejandra, která je sirotek, který vyrůstá v hotelu a ochrannou ruku nad ní drží kuchař, který ji naučí, jak vykouzlit i z mála chutný pokrm.

Při jednom neštěstí, kdy se v hotelu stane vražda a Alejandra je na místě činu, musí prchat, protože není nic jednoduššího než obvinit chudého sirotka. Na útěku poznává muže s dámou, kteří ji dají klobouk a peníze do začátku. Řeknou jí, kam cestují. A ona se rozhodne je následovat, protože neví kam se honem vydat.

Vydává se pod jinou identitou a odjíždí za moře do Tangeru. Oproti příběhu, který se dozvídáme vyprávěním Alejandry je přítomnost amerického spisovatele Sama, který shodou náhod nachází starý zápisník s iniciálami A.L. a dostává se ke starému příběhu, který ho fascinuje a naplňuje inspirací napsat román.

V jednom hostinci poznává starého pána a je tak neodbytný, že se s ním několikrát sejde, aby se dozvěděl víc. Při tom zjišťuje dávná tajemství a dostává se i do potíží. Do problémů dostává i další lidi.

Moc dobře napsaný poutavý příběh, který mě bavilo rozplétat a dozvědět se více. Líbilo se mi prostředí města Tangeru a moře, popisované kuchařské umění. Když se to tak vezme, opravdu je to místy jako magie, okouzlit chuťové pohárky.

Při čtení jsem se bavila, vždy už jsem se těšila, co nového se v životě Alejandry dělo. Jako zpestření bylo v každé části s Alejandrou na začátku recept na nějaký koktejl. Maličko mi vadily překlepy a pravopisné chyby, které se v knize objevily. Doporučuji všem, kteří mají rádi odkrývání tajemství v historických knihách.


Klímuška
Klímuška
01.12.2023 4 z 5

Alejandra, osiřelá kuchyňská pomocnice, je neprávem obviněna
z vraždy a prchá na jih Španělska. Tam ji však čeká jen chudoba a strádání.
Díky osudovému setkání se Alejandra vydává do marockého Tangeru. Tady se mladá dívka pokusí začít znovu. Jenže musí žít ve lži a klamu.

O desítky let později se ulicemi Tangeru potuluje mladý americký spisovatel Sam. Náhodou získá kožené pouzdro s iniciály A. L. Ožije jeho spisovatelská zvědavost
a zaplete se do dávného příběhu lásky, intrik a nebezpečí. Možná by měl raději příběh nechat spát.

Kniha nás zavede do dvou časových linek z pohledu Alejandry a Sama. Kapitoly Alejandry začínají vždy návodem na míchaný drink, což knihu pěkně ozvláštnilo. Se Samem se dostáváme do Tangeru v roce 1978.
Mladičká Alejandra musí překonávat už od dětství samé překážky. Nenechá se srazit na kolena a snaží se žít dál. Její mladé srdce zahoří láskou, ale krutost světa jí ho zlomí.
Sam je pěkný floutek, bez peněz se jenom poflakuje. Setkání s tajemným starcem v něm rozdmýchá spisovatelský oheň, ale příliš pozdě si uvědomí, co jeho pátrání může způsobit.
Musím přiznat, že autorčiny popisy míst mě přenesly lehce do Tangeru
a její styl psaní lehce plynul. Příběh
mě překvapil a líbil se mi.
Co mě štvalo byla korekce. Tolik nasekaných chyb v knize jsem dlouho neviděla. Kazilo mi to čtení.
I přesto dávám 4,5/5, příběh si to zaslouží.

Autorovy další knížky

Laura Madeleine
britská, 1988
2020  77%Kde rostou divoké třešně
2017  75%Cukrářova dcera
2021  84%Tajemství mezi námi
2023  80%Ozvěna skandálu

Kniha Ozvěna skandálu je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce48x
Chystám se číst26x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x