Ještě blíž

recenze

Budu ti nablízku (2023) 5 z 5 / Ivuska.09
Budu ti nablízku

Opět nastal čas sáhnou po nějakém dobrém thrilleru – má volba tentokrát padla na knihu z nakladatelství MOBA s názvem Budu ti nablízku. Napsal ji australský spisovatel Michael Robotham, který je i u nás už dobře známý. I já jeho dříve vydané příběhy velmi dobře znám, takže vím, že v mém případě jsou jeho díla tzv. sázkou na jistotu.

Budu ti nablízku je už třetím dílem série s hlavním hrdinou Cyrusem Havenem. Pokud jste předchozí dva díly četli, jistě víte, jaké patálie hlavní hrdina zažil. Čemu musel čelit, s čím si musel poradit. V tomto díle se Cyrus připravuje na návrat svého bratra, který bude propuštěn z psychiatrické léčebny. A mimo to ho také čeká spousta jiné práce: Cyrus musí jako úspěšný psycholog vytvořit profil vraha a vystopovat zmizelou dívkou, která byla pravděpodobně unesena. Co myslíte, stihne vše dříve, než bude unesen další člověk?

Námět příběhu je sice podobný jako v mnoha jiných thrillerech, přesto vše autor dokázal skvěle zpracovat. Mám ráda jeho styl psaní. V knize samozřejmě nechybí napětí, skvělá zápletka, vše dává smysl. Hlavní hrdinové se nečekaně dostávají do potíží a vy jen doufáte, že nakonec vše dobře dopadne. Děj má spád, místy vás autor skutečně nenechá ani nadechnout. Jde o jednu z knih, které se rozečtené nedají odložit. Pořád se v ní něco děje, je zkrátka těžké postavy v napínavý okamžik opustit! A Cyrus mě svým chováním a jednáním vždy dokáže chytit za srdce. Nejen tato postava je brilantně vykreslená. Navíc hlavní postavy se s každým dílem skvěle vyvíjejí, jsem zvědavá, co všechno je ještě čeká. Už teď se těším na pokračování série. Michael Robotham skutečně patří ke zkušeným autorům a své čtenáře jednoduše vždy dokáže zaujmout!

Ačkoli jde o třetí díl série, určitě se dá kniha číst i samostatně, ovšem budou vám chybět některé informace – přece jen někteří z hlavních hrdinů za sebou mají pohnutou minulost. Autor se vše snaží připomínat, takže i když neznáte předchozí příběhy, vše podstatné se dozvíte. Nicméně já vždy raději čtu knihy postupně tak, jak vycházejí, abych si příběh co nejvíce užila. Doporučuji tedy rovnou zakoupit všechny díly a číst je postupně.

Komentáře (0)

Přidat komentář