Poslední svobodný miliardář

recenze

Poslední svobodný miliardář (2024) 5 z 5 / Ivuska.09
Poslední svobodný miliardář

Znáte autorku Pippu Grant? Ne? Já jsem ji také vůbec neznala. Zaujal mě však její román Poslední svobodný miliardář (samozřejmě názvem), který na začátku tohoto roku vyšel pod záštitou nakladatelství MOBA. A musím říct, že jsem po dočtení byla velmi příjemně překvapená!

Co myslíte, jak se bude vyvíjet "vztah" mezi bohatým morousem Haysem alergickým na psy a rozvedenou ženou Begonií, která je majitelkou jednoho úžasného pejska? Garantuji vám, že všechny tyto postavy (ano, včetně pejska) si velmi brzy oblíbíte!

Uznávám, že téma, které autorka zvolila, není úplně originální. V mnoha příbězích vystupuje hlavní hrdina, který je bohatý a zároveň samotář. A mnoho žen se samozřejmě snaží získat pozornost takového muže. Ale zpracování tohoto příběhu je opravdu skvělé. Hned jsem se do knihy začetla a ani chvilku jsem se nenudila. Ano, nejde o žádnou intelektuální literaturu, ale to by mělo být všem jasné ještě před tím, než se pustí do čtení! Já jsem si u čtení skvěle odpočinula a také se pobavila. A myslím, že tohle je jeden z románů, na který jen tak nezapomenu. Opravdu se mi moc líbil.

Víte, čemu se každý člověk v reálném životě rád zasměje? Trapasům, které se stanou jiným lidem. A takových scének je v knize celkem dost. Jsem si jistá, že i vám autorka vykouzlí úsměv na tváři. S hlavními hrdiny jistě budete během trapných chvilek soucítit, ale myslím si, že úsměvu se nakonec neubráníte. Líbilo se mi, s jakou lehkostí Pippa Grant román napsala a jak některé z postav dokáží být i v trapným chvilkách nad věcí.

A ještě musím uvést na pravou míru jednu věc: nenechte se od čtení odradit obálkou. Nejde o žádný žhavý příběh plný erotiky, jak by se na první pohled mohlo zdát! Vlastně obálku považuji za jediné minus celé knihy – pokud by byla zvolená jiná, některá skupina čtenářek by se jí jistě úmyslně nevyhýbala. Ve skutečnosti totiž kniha ukrývá milý příběh, jehož hlavní hrdinové si získají vaše srdce.

Pokud máte rádi humorné romány pro ženy, mohla by se kniha Poslední svobodný miliardář líbit i vám!

Komentáře (0)

Přidat komentář