Křehké vztahy

recenze

Kdo ti píše? (2023) 5 z 5 / Ivuska.09
Kdo ti píše?

Dagmar Digma Čechová napsala další román! Pokud to ještě nevíte, honem utíkejte do knihkupectví a podívejte se po knize Kdo ti píše?, kterou vydalo nakladatelství MOBA.

Tentokrát autorka vypráví a Šárce a Danielovi, kteří se momentálně nacházejí na dovolené v Řecku. Pokud si však myslíte, že si dovolenou užívají, pletete se... Daniel vzal Šárku na dovolenou do její vysněné destinace, aby mezi nimi pročistil vzduch. Poslední měsíce byly pro jejich vztah náročné. Proto chtěl Šárce dopřát to, po čem její srdce už dlouho toužilo. Doufal, že dovolená přivede Šárku na jiné myšlenky. Pak by mu snad dokázala odpustit a jejich vztah by mohl zase pokračovat... Ještě před pár měsíci byli oba šťastní – než došlo k událostem, které jejich vztah navždy poznamenaly. Dokáží krizi společně překonat? Nebo najdou své štěstí každý jinde?

Byl jsem to já, kdo měl máslo na hlavě, a nutně jsem to potřeboval odčinit.

Autorka se dotkla hned několika citlivých témat. Jaký věkový rozdíl je mezi partnery ještě akceptovatelný? Šárku a Daniela od sebe dělí patnáct let. Je to moc? Každý z nás na to bude mít jiný názor. Mohou si partneři i tak rozumět? Určitě ano. Budou mít od vztahu stejná očekávání? Těžko říct. A co když jeden z nich bude chtít dítě? Každá žena zažije okamžik, kdy se ozvou její biologické hodiny. A zatouží po dítěti. Některé ženy dokáží tuto touhu potlačit a budou si život užívat jako bezdětné. Zkrátka děti nechtějí. A jiné naopak odolat nedokáží. Pak nezbývá nic jiného, než najít potencionálního otce dítěte. A samozřejmě se může stát, že váš partner (další) dítě nechce. Pak se vztah dostává do problémů a pro oba je těžké najít řešení...

Pokud máte rádi reálná vyprávění, pak rovnou říkám: nenechte si román ujít. Autorčin styl psaní mám moc ráda a i tentokrát jsem se do jejího příběhu okamžitě začetla. Byla jsem zvědavá, jak vztah Šárky a Daniela dopadne. V situaci, do které se oba dostali, se může ocitnout kdokoli z nás – i když si třeba myslíte, že víte, co byste v případě Šárky udělali, realita by mohla být úplně jiná. Rozhodně se nad příběhem zamyslíte. Já autorce nemám co vytknout a těším se na další knihu, kterou napíše.

Komentáře (0)

Přidat komentář