Starý případ

recenze

Nedokončená vražda (2021) / lada.ladislav
Nedokončená vražda

Teď by měli zpozornět všichni fanoušci autorky Ann Granger! S příchodem nového roku jsme se totiž dočkali další její knihy nazvané Nedokončená vražda. A hned na úvod vám mohu prozradit, že má očekávání byla i tentokrát naplněna.

V tomto příběhu je hlavním tématem nevyřešený případ, který se týká pohřešované osoby. Rebecca Hellingtonová se ztratila už před dvaceti lety. Údajně se vydala na návštěvu svých rodičů, ovšem od té doby je nezvěstná. Po tolika letech už se nezdá moc pravděpodobné, že se podaří objevit nové indicie či důkazy ohledně toho, co se Rebecce tenkrát mohlo stát. A přesto se tak nečekaně stane. Takže starý případ je třeba vidět v novém světle a zjišťovat, co se tehdy událo. Na jeho otevření se opět podílí naši oblíbení hrdinové komisař Carter a inspektorka Campbellová ve spolupráci s Alanem Markbym, který má za sebou bohatou policejní kariéru a kterého pozorní čtenáři znají z předchozích autorčiných knih (i Markby a Mitchellová mají svou vlastní detektivní sérii, která má více dílů, takže pokud jste si autorku Ann Granger (stejně jako já) oblíbili, rozhodně se po knihách podívejte, protože rovněž stojí za přečtení). Nemusíte se však bát, že by vám něco v příběhu uniklo. Nebo bylo nejasné. Autorka nenechává nic náhodě a všechny starší postavy vám řádně představí, takže v ději sahajícím do minulosti se ztrácet nebudete.

Já se přiznávám, že mám tyto anglické detektivky moc rád. Jen těžko mohu říct, který z dílů byl zatím nejlepší. Nejsem zklamaný ze žádného, Ann Granger si u svých příběhů dokáže udržet velmi dobrou úroveň, takže její detektivky jsou už pro mě sázkou na jistotu a na další její příběh se vždy těším. Užívám si napětí, které se táhne od začátku do konce, protože autorka si se svými čtenáři umí pěkně pohrát. Budete muset přemýšlet, kdo za vším stojí. Mám rád i pověstný britský humor, který každému samozřejmě sednout nemusí. A bavilo mě, jakým způsobem je v této knize vedeno pátrání - přece jen jde už o starý případ, takže je vše mnohem složitější.

Závěrem už mohu jenom dodat, že toto čtení by si neměl nechat ujít žádný fanoušek tradiční anglické detektivky!

Komentáře (0)

Přidat komentář