Nedokončená vražda

Nedokončená vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444516/bmid_nedokoncena-vrazda-MtM-444516.jpg 4 60 24

Alan Markby za svou policejní kariéru dokázal vyřešit hodně případů. Ale některé také zůstaly bez odpovědí. Jedním z nich je dvacet let starý případ pohřešované Rebeccy Hellingtonové, která odjela na víkend navštívit rodiče, a od té doby ji už nikdo neviděl. Když se k Markbymu dostane informace, která vrhá na její zmizení nové světlo, roztáčí se tím kolotoč událostí, které ovlivní život nejen Markbymu a jeho ženě Meredith, ale také komisaři Carterovi a inspektorce Campbellové, kteří se na případu podílejí. Kam Rebecca před dvaceti lety odjela? Co se jí stalo? A proč se nové důkazy vynořují až po dvaceti letech?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

An Unfinished Murder , 2018


více info...

Přidat komentář

čef
26.08.2023 4 z 5

Zápletka je originální, pátrání také, psychologické kejkle na úrovni a přesto se mi kniha moc nelíbila. Pro mne většinou nuda, zdlouhavé dialogy, které asi mají příběh posunout, ale je to líná kobyla. Doporučuji všem, kteří mají rádi utlachané talk show.

Baaletka
15.02.2023 5 z 5

Mně se tento díl dost líbil. Doporučuji.


Dajine
09.12.2022 4 z 5

Klasická detektivka.

Aghatte
30.11.2022 1 z 5

(SPOILER) Nuda, strašná předvídatelnost, neuvěřitelnost, vůbec mě to nebavilo... Do str.156 jsem četla poctivě, pak už jen listovala, abych se dozvěděla, že pachatel je ten, kdo myslím, ale usmrcení fakt trapné. Na světě je 8 miliard lidí a o takového jednoho troubu se holky servou na život a na smrt...
Moje obálka je trochu jiná, než zde, plot je stejný, ale dům jiný.... Pěkná obálka, ale to je asi tak všechno.
Jméno Dilys je úplně šílené.
"Tato moderní variace na dávné dobrodružky si rozumně zastrčil džíny do holínek" -
( šlo o ženu), co to je větu?!
Hrozné, fakt, já prostě Ann Granger nemůžu..

Melodiel27
17.05.2022 5 z 5

Mne se tahle kniha strasne dobre cetla, pribeh me moc bavil i zapletky. Mozna to je i tim, ze je jina, nez ty knihy, ktere bezne ctu (min sadisticka). Za me 5*

regulax
28.01.2022 4 z 5

Nevinná detektivka, čtivá, i přes ty překlepy!

Marthas
07.01.2022 1 z 5

Tak nevím, zda se na této knize podepsal jen hrozný překlad anebo i něco jiného ( nemyslím korekturu a práci vydavatele, to je též otřesné). Přesto ale hodlám v sérii pokračovat, pokud autorka ještě stihne něco napsat. Mě to rozhodně neodradilo a vy se taky nenechte.

SarkaNejNej
26.07.2021 3 z 5

Celou knihu se nic moc neděje, strašně zpomalené. Až na konci to zrychluje.

knihomolka525
19.07.2021 1 z 5

do písmene musím souhlasit s EvaApple níže!Tuhle knihu jsem brala a odkládla nepřečtenou pomalu měsíc.Dosti tomu ubral překlad.Kniha by byla pomalu poloviční kdyby nebylo použito tak velké písmo.Nemůžeme ze všeho vinit spisovatele.Vzhledem k cenám knih, které neuvěřitelně rostou ,by se mělo víc dohlížet na kvalitu.Všeho.Mrzí mě,že už do knižního průmyslu pronikl výdělečný byznis.Kvantita nad kvalitou.U této knihy se ani nepovedla obálka s podbízivým obrázkem venkovského stavení ,které mi do děje nijak nezapadá

EvaApple
14.07.2021 2 z 5

Bohužel... musím se opakovat, ale kvalita korektur v poslední době úměrně klesá s navyšujícím se počtem vydaných knih. Tato detektivka je toho důkazem, za podobnou "korekturu" bych ani nezaplatila! K obsahu knihy - dočetla jsem ji ze setrvačnosti, nezáživné, nezajímavé, detektivní napětí a zajímavost to vidělo možná z vlaku. Některé části se příjemně četli, ale u tohoto žánru je to příliš málo na to, abych dala víc než 2 *
Ann Granger odkládám a obávám se, že už jí šanci nedám (toto byla třetí kniha od ní a žádná z nich neměla sílu kvalitní detektivky).

Sidonka3
28.06.2021 1 z 5

Jak hodně mě potěšil první díl ze série „Lizzie Martinová“ – „Nezvyklý zájem o mrtvoly“, tak mě od stejné autorky zklamala „Nedokončená vražda“z téhle série („Jess Campbellová a Ian Carter“). Bohužel se musím přidat ke čtenářům, kterým tato detektivka z přítomnosti přišla neduchaplná, nenapínavá až nicneříkající, podle mého vkusu se tam toho dělo opravdu málo. Navíc to nebyla ani milá záležitost jako zmiňovaná viktoriánská Lizzie ani neměla tu správnou anglickou atmosféru a autorka si nevyhrála se specifiky a kouzlem země, kde se děj odehrává. Vadilo mi i časté opakování (jedna z postav vzala mrtvé ženě z ruky náramek a v každé kapitole nebo dokonce stránce se tato událost dokolečka připomíná, včetně toho, že místo vraždy (nebo výstižněji řečeno nález mrtvého těla) se uskutečnilo na nevzhledném místě plném odpadků apod). Autorku knihy naopak chválím za absenci brutálních akčních scén, v kterých se zrovna nevyžívám. Jinak jako by to napsal někdo jiný.
Nedočetla bych, kdybych předtím s autorkou neměla tak dobrou předchozí zkušenost. Od spisovatelky doporučuji raději sympatičtější Lizzie, která má vše, co si u dobré odpočinkové knížky s detektivní zápletkou představuji, včetně romantické linky. Jdu si spravit chuť „Nebezpečnou zvědavostí“ (věřím tomu, že to zase bude to pravé ořechové) a je mi moc líto, že jsem tentokrát Ann Granger nemohla pochválit.

eva3992
20.06.2021 4 z 5

Dvacet let starý případ ztracené dívky se nyní znovu otevírá. Jak je možné, že se na světlo nyní dostanou nové důkazy? A co se vlastně tenkrát všechno stalo? Do vyšetřování se pustí detektiv v důchodu Alan Markby a roztáčí se nový kolotoč vyšetřování.

Tahle typická anglická detektivka mě dost bavila. Děj hezky plynul, není tu moc zbytečné „omáčky“ kolem, má to spád a vy se chcete dozvědět, jak to vlastně tenkrát bylo. Ač jsem odhadla vraha i motiv, i tak mě to nutilo číst dál a potřebovala jsem vědět, jak se to vlastně celé stalo. Bylo to natolik čtivé, že jsem celou knížku přečetla za jediný den a neměla jsem potřebu ji odložit.

Toto je moje první kniha od autorky, ale kdo ji zná, ví, že hlavní postavy se vyskytují v jejích předchozích knihách. Ničemu to však nevadilo a tuto knihu si můžete přečíst i bez znalosti minulých dílů.

Určitě doporučuji všem, kteří nemají rádi velké krváky a nechutné popisy obětí. V této knize je toho pomálu a soustředí se zde hlavně na vyšetřování.

Co mi ale hodně vadilo, je opravdu velké množství překlepů. Klidně dva v jedné větě. Vím, že se to stane, ale tady toho bylo až moc.

Celkově tedy příjemná detektivka, která se opravdu velmi dobře četla. Jako odpočinkové čtení rozhodně můžu doporučit.

Marla
19.06.2021 5 z 5

Mnoho mrtvých, mnoho podezřelých, mnoho uniklého času, mnoho obvinění.....a přece je to stará dobrá anglická detektivka!

Arsi
27.05.2021 4 z 5

Moc pěkně napsaná detektivka. Ostatně jako všechny od Ann Granger.

kh1989
20.05.2021 5 z 5

Zase super detektivka.

soukroma
25.04.2021 2 z 5

Slabé, nudné, hloupě napsané ... a plné překlepů. Nejhorší z obou sérií - možná právě proto, pokus propojit dvě dvojice hlavních hrdinů se tedy opravdu nepovedl.

Ulala
27.03.2021 4 z 5

Moje první kniha od této autorky. Docela se mi líbila. Začátek mi připadal trochu zdlouhavý, ale nic proti. Konec byl naopak napínavý. Klasická anglická detektivka nikdy neomrzí. Asi sáhnu po některých dalších knihách z této série.

sadlo
15.03.2021

Četla jsem snad všechny knihy od této autorky. Opět nezklamala. Dobrá detektivka.

Aligator805
01.03.2021 3 z 5

Jako vždy velmi milé čtení. Příběh zajímavý a pěkný. Ale co už pěkné nebylo, tak to bylo to velké množství překlepů v knize. Už v předchozí knize Nezvyklý zájem o mrtvoly bylo obrovské množství chyb.

akinomV
24.02.2021 5 z 5

A já jsem spokojená. Nepotřebuji mít v knize nekončící akci plnou brutality a násilí. Mnohem raději si přečtu o pátrání a odhalování spojitostí, motivů a nakonec i dopadení pachatele. Takový ten styl Agathy Christie. A to jsem tady dostala jsem za to moc ráda.