Srdce je nepředvídatelné.

recenze

Po tvém boku (2017) 5 z 5 / TerezaMondeková
Po tvém boku

Zůstat zamčená v knihovně...? Pro mě a spoustu dalších lidí, by to byl splněný sen, ale pro Autumn je to nejhorší noční můra.

Autumn se chytala s příteli na víkend, ale místo toho zůstala zamčená v knihovně a ne sama. Po chvilce zjistí, že je tam zamčená s jedním klukem ze školy.

Dax patří mezi ty samotáře, kteří se s nikým nebaví. Vlastně ho ani nezná. Jenom slyší, jakou má špatnou pověst, protože si o něm lidi ve škole povídají. To je ten poslední člověk, se kterým by Autumn chtěla zůstat někde zamčená.

Autumn se připravuje na nepříjemného společníka, ale je příjemně překvapená, protože Dax je... hodný, pozorný a příjemný společník, se kterým se dá skvěle pokecat.

Autumn stále čeká, že pro ni přijde kamarád, do kterého je už dlouho zakoukaná, ale on se stále neukazuje. Po nějaké době si Autumn musí přiznat pravdu. Nikdo si nevšiml, že tam chybí. Nikdo neví, že je zamčená v knihovně s Daxem, takže tu musí zůstat, čekat a jíst dál jídlo z automatu.

Ale je tu jeden velký problém. Autumn má nemoc, trpí úzkostní poruchou a bere léky. Ale nikdo o jejích problémech neví, ani přátelé. Nechce, aby se k ní chovali jinak. Autumn che být normální. Ale ta nemoc ji zasáhne přímo v knihovně a bude to právě Dax, který ji zachrání.

Autumn a Dax se vzájemně poznávají, povídají si a jiskří to mezi nimi. Ale ani jede z nich to nebere vážně. Autumn je zakoukaná do Jeffa a Dax nechce závazky, takže je to pro ně oba jenom chvilkové rozptýlení. Ale Autumn nemůže popřít, že jí Dax přitahuje... hodně přitahuje. Jak to nakonec dopadne. Koho si Autumn nakonec vybere...? A dokázal by mít Dax vůbec závazky...? Jak bude jejich vztah vypadat po víkendu...?



Autumn se mi taky líbila. K Daxovi se skvěle hodila, protože na jednu stranu byla společenská, ale ta větší část byla introvert jako Dax. Asi to způsoboval ta její nemoc, že chvilku potřebovala být úplně sama. Taky jsem obdivovala, jak se dokázala srovnat se svojí nemocí, nelitovala se a nevytrubovala to všude, aby ji všichni litovali a utěšovali, že to bude dobrý. Nechtěla, aby to někdo věděl a choval s k ní jako nemocné osobě.

Dax... Jééééé. Já mám prostě ráda ty tajemné kluky, drsné, ale zároveň citlivé. Dax je ztělesněním všeho, co se mi na klucích líbí. Daxe jsem si prostě hned zamilovala. Líbí se mi, jak mu bylo jedno, co si o něm ostatní myslí, nedělá to, co se od něj čeká, ale děla si to, co chce a uzná za vhodné. Nebere vážně drby, co se o něm šíří, ale není ani sobecký.


I když je to moje první kniha, kterou od téhle autorky četla, tak se mi opravdu líbila. Bavila mě. Líbilo se mi, že se v knize vyskytuje prostředí střední školy. Takové knihy čtu ráda. Ale důvod, proč jsem se rozhodla knihu přečíst, byl ten nápad s knihovnou. Musím říct, že ta první část knihy, když spolu byli zamčení v knihovně, mě bavila víc. Taky se mi líbilo, že byl v knize milostný trojúhelník. Taky mě zaujal ten nápad s nemocí hlavní hrdinky. Příběh byl chytlavý, čtivý, promyšlený, zábavný, zajímavý, romantický, originální, nenáročný. Úžasně napsaná kniha a skvělá oddychovka.

Komentáře (0)

Přidat komentář