Skvělá záležitost z pera české autorky

recenze

Znič to jméno (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Znič to jméno

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou.
Na knihu Znič to jméno od české autorky Jany Jašové mě nalákala anotace a především to, že se mělo jednat o brilantně vystavěný psychologický thriller. S tím naprosto souhlasím. Můžu říct jen, wow.

Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městem a odjet do Německa. Když její otec náhle zemře, vydává se zařídit záležitosti kolem pohřbu a dědictví. Všichni, mezi nimiž se Klára během prvních dnů po otcově smrti pohybuje, něco skrývají: její mladší sestra Ela, kamarádka z dětství Majda, partnerka Klářina bývalého přítele Tereza, otcova první žena Milada… Všechny mají svá tajemství. Všechny mají důvod Kláru nenávidět. A jedna z nich ji chce vidět mrtvou.

Příběh je vyprávěn z pohledu pěti žen, které vystupují pod přezdívkami Rusalka, Meluzína, Bludička, Nymfa a Sudička. Ze začátku jsem se musela zorientovat a pochopit, kdo je vlastně kdo. Naštěstí jsem v tom zmatek neměla. Vyloženě sympatická mi nebyla ani jedna, jakžtakž mi sedly dvě z nich.
Příběh mě zaujal a pohltil od prvních stran až do samého závěru. Četlo se to skvěle, byla to velká jízda. S každou přečtenou stránkou jsem byla zvědavější, co vyjde najevo. Co znanenal ten záhadný telefonát Klářina otce těsně před jeho smrtí? Jak to bylo s Danielem? A co ta nehoda Klářiny matky, o které se leccos šušká? Tolik otázek!
Postupně čtenář dostává odpovědi a zjišťuje, kdo je to největší zlo. V knize je několik nečekaných odhalení a zvratů.
Jsem nadšená a moc doporučuju. Kniha není moc vidět, což je škoda!


Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Brilantně vystavěný psychologický thriller. Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odjet do Německa. Teď žije a pracuje v Ham... více


Komentáře (0)

Přidat komentář