Pouta osudu

recenze

Pouta osudu (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Pouta osudu

Janey se dostane do služby coby komorná u bohaté a vlivné rodiny, ale bohužel tím, jak je na tuto pozici mladá, ze začátku se k ní ostatní na panství nechovají hezky. Je vzdělaná a velice krásná, není proto divu, že upoutá pozornost hned dvou mužů - Jamese, dědice panství a Daniela, farmáře se špatnou pověstí. Který si získá její srdce?

Příběh se odehrává ve druhé polovině 19. století v Cornwallu, při čtení jsem cítila vibe mých dvou oblíbených klasických děl.
Čekala jsem oddechový nenáročný příběh a to jsem se spletla. Čekala jsem klasický milostný trojúhelník, kdy nebudu vědět, komu fandit. Ani toto jsem neodhadla. Měla jsem velmi brzy jasno v tom, komu bych věnovala já své srdce a doufala jsem, že tak udělá i Janey.

Romantická linka byla poměrně bouřlivá, ústřední dvojice si k sobě hledala cestu přes nejednu překážku a nedorozumění. Ale stálo to za to!

Hlavní hrdinka neměla jednoduchý život, osud jí přichystal nejednu tvrdou ránu, ze které se musela vzpamatovat. Zvláště v jednom momentu mi skoro puklo srdce, nečetlo se to vůbec lehce. Kniha ve mně dokázala vyvolat opravdu velmi silné emoce, až do samého závěru jsem četla se zatajeným dechem a i po dočtení v mé hlavě příběh rezonoval.
Od jedné postavy jsem upřímně nečekala až takový podraz. Šílené, co dokáže lidská závist a zloba.

Za sebe tuto knihu moc doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář