Mrazivé romantasy

recenze

Mráz (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Mráz

Děkuji @humbook_blogeri za poskytnutí readingcopy k recenzi v rámci spoluprace

Hlavní hrdinkou je Ava, víla, která ale žije ve světě lidí. V den svých 26. narozenin se jí obrátí svět vzhůru nohama, když přistihne svého přítele při nevěře. Ztrácí své iluze o lásce a zařekne se, že už se nikdy do žádného dalšího idiota nezamiluje. A jak jinak řešit žal, než pořádnou dávku alkoholu, což nemůže dopadnout dobře. No ono to může dopadnou ještě hůř, když se objeví vílí král a Avě se podaří ho urazit, když mu v opilosti hezky od plic řekne, co si o něm myslí.
Král Torin ale překvapí nabídkou, kterou Ava nemůže a ani nechce odmítnout a vydává se proto do jeho království, aby se zúčastnila turnaje, ze kterého má vzejít nová královna, jeho manželka.

Líbí se mi to propojení našeho a fantasy světa, kde kromě víl žijí i jiné zajímavé bytosti. I když je vlastně všechno popsáno vcelku jednoduše, kniha totiž nemá zas tolik stránek, takže na nějaké zdlouhavé popisy a vysvětlování není velký prostor, mně osobně to naprosto vyhovuje.

Kniha je poměrně oddechová, vtipná, čte se úplně sama, zároveň není nouze o akci, nebezpečí, tajemno a doslova zde padají hlavy!

No a protože se jedná o romantasy, nechybí romantická linka, která je výborná. Ava s Torinem mě tak bavili, jejich pošťuchování, sbližování a hlavně tréninky byly top.
Kromě hlavních postav jsem si oblíbila i některé vedlejší.

Princezny, které bojují o královu přízeň, nejsou žádné křehké květinky, jsou nesmírně krásné, ale kruté. A obzvláště jedna mrška dělá příběh rozhodně zajímavější a napínavější.

Myslím, že pokud se vám líbí Selekce, pak i tato kniha bude skvělá volba. Torin mi přijde daleko lepší než Maxon.

Za sebe Mráz opravdu vřele doporučuji a doufám, že u nás brzo vyjde další díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář