Čtvrté křídlo - zasloužený hit? Za mě ano!

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Čtvrté křídlo

Mockrát děkuji za readingcopy společnosti Albatros Media v rámci spoluprace

Čtvrté křídlo - kniha, která boří knižní svět. Oprávněně? Za mě rozhodně! Autorka od začátku vtáhne do děje a už nepustí. Je tu napětí, akce, nebezpečí, strach, smrt i trocha toho sarkastického humoru a vtipných slovních přestřelek. Kniha má přes 500 stran, což není úplně málo a nebyl moment, kdy bych se nudila. Hltala jsem za stránkou a zároveň jsem nechtěla konec.

Violet je skvělá hlavní hrdinka, která se nevzdává, i když je okolím těžce podceňovaná. Máme vyprávěno v ich-formě z jejího pohledu a nelze jí nefandit.
Je dcerou chladné a tvrdé generálky, které se neříká ne a tudíž poté, co má Vi matkou nařízeno, ať se místo k písařům připojí ke kandidátům na dračí jezdce, musí vyložit veškeré usílí, aby obstála a hlavně, aby vůbec přežila. Je sice drobná, ale chytrá a mazaná jako liška.

Jsou zde postavy, které si oblíbíte, postavy, které naopak nenávidíte i ty, které zkrátka brnkají na nervy nebo vám jsou úplně ukradené.
A pak je tu Xaden. Tajemný, nečitelný, charismatický a neuvěřitelně sexy muž, který si vás podmaní. Stačí, aby se objevil na scéně. Přezdívku, kterou dal Violet, miluju.

Jeden z hlavních důvodů, proč jsem si knihu chtěla přečíst, byla samozřejmě romantická linka a panebožee. To je ono! Enemies to lovers, hate to love, slow burn s parádní chemií mezi hrdiny a sexuálním napětím, které postupně roste.

Co se týče fantasy světa, moc se mi líbí celý koncept s drakama. Je to moje vůbec první dračí fantasy a hned taková pecka. Myslím, že se nenajde moc lidí, kteří by nechtěli vlastního draka, jakmile přečtou tuto knihu.
Měla jsem trošku problém zapamatovat si některá jména a názvy, ale to u mě není nic nového.
Prostředí akademie se mi líbilo, ale nechtěla bych se tam dostat ani za nic!

Některé části děje se daly poměrně lehce odhadnout, autorka ovšem dokázala několikrát překvapit. I když jsem některé části čekala, stejně mě citově dostaly. Zvláště posledních cca 100 stran jsem četla se zatajeným dechem, bála jsem se o postavy, které mi tak přirostly k srdci.
Nemůžu se dočkat pokračování!

Komentáře (0)

Přidat komentář