Znič to jméno přehled

Znič to jméno
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501183/bmid_znic-to-jmeno-twW-501183.jpg 4 191 191

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Brilantně vystavěný psychologický thriller. Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odjet do Německa. Teď žije a pracuje v Hamburku, kde má zdánlivě všechno, co může chtít: milujícího partnera, místo na univerzitě, přátele, byt v bohémské čtvrti St. Pauli Když jí ale jedné horké srpnové noci zavolá otec, že ho chce někdo zabít, Klára má pocit, jako by se k ní nevyřešená minulost natáhla přes propast času, aby ji přivedla zpátky domů. Po otcově smrti se vydává zařídit záležitosti kolem pohřbu a dědictví do „díry u Pardubic“. Pod rouškou poklidného maloměstského života nic není takové, jak se na první pohled zdá. Všichni, mezi nimiž se Klára během prvních dnů po otcově smrti pohybuje, něco skrývají: její mladší sestra Ela, kamarádka z dětství Majda, partnerka Klářina bývalého přítele Tereza, otcova první žena Milada Všechny mají svá tajemství. Všechny mají důvod Kláru nenávidět. A jedna z nich ji chce vidět mrtvou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Znič to jméno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

boox
18.07.2024 4 z 5

Navzdory všem mým následujícím výhradám musím dát čtyři hvězdičky, protože je to vážně hodně čtivé a mě to bavilo. Přestože ...... Charaktery postav jsou těžce prvoplánové a někdy sklouzávají až ke klišé a kýči. Stejně tak i vývoj děje se dá v mnohém poměrně snadno odhadnout. A neustálé zmiňování nejrůznějších značek je už jenom třešinka na dortu, která mi vážně nechutnala. Přesto přese všechno mě to k mému velkému překvapení opravdu bavilo číst.
PS: Překvapilo mě, když jsem zjistila věk autorky, protože se dost s přehledem orientuje v moderních "trendech".

Kniholapka
16.07.2024 3 z 5

Námět skvělý a o to víc mě mrzí, že jsem si knihu vlastně neužila. Možná to bylo neobvykle pojmenovanými postavami, možná více pohledy na stejnou věc....Každopádně kniha má skvělý potenciál, jen mně zpracování zkrátka nesedlo.


saruse
15.07.2024 4 z 5

Velmi mě to bavilo. Až jsem se divila, že jde o knihu české autorky. Určitě vyhledám její další. Co mě jen mrzí - množství přehlédnutých chyb, překlepů... odpovědný redaktor a korektor se v tomto případě moc nepřetrhli. Každopádně dramatičnost příběhu je vystavěná naprosto dokonale, všechno jsem viděla živě před očima.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Znič to jméno v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených234x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených20x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst231x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech4x