Sexy, drsný a nebezpečný. To je King

recenze

King (2018) 5 z 5 / milunka21
King

King

Když se King seznámil s Preppym, bylo mu dvanáct. King vždycky vyčníval a život mu moc radosti nepřinesl a to i díky jeho matce. Po seznámení s Preppym však už na to nebyl sám. Tvořily partu a měli v plánu podnikat. Jenže jejich podnikání bylo pod zákonem.

King už párkrát ve vězení byl, jenže když ho posledně propustily, byl tam déle než obvykle. Preppy se rozhodl Kingovy uspořádat pořádnou party na uvítanou. A zatímco byla párty v plném proudu, King dělat to, co měl rád. Tetoval.

Zrovna měl na stole holku, kterou tetoval na intimních partiích a už přemýšlel, jak si tu holku vezme. Kingovi totiž platily v naturáliích. Jenže nastal problém. Tolik let byl zavřený a přesto ho holka, kterou tetoval nevzrušovala. Dokud do dveří nevstoupila ona…

Doe

Doe netuší kdo je. Jediný co ví je, že se probudila zmlácená na ulici. Nepamatovala si své jméno, ani odkud pochází. Policie se snažila vypátrat co je zač, ale nikdo po dívce jako ona nevyhlásil pátrání a protože jí muselo být zřejmě sedmnáct, poslali ji do děcáku. Ze kterého však utekla.

Doe žila na ulici sama do chvíle, než se seznámila s Nikki. Byla to její jediná kamarádka, někdy ji však i štvala. Nikki byla feťačka a měla nápad, jak se o obě postarat. Šly na párty motorkářů, kde měli v plánu se každá jednoho chytnout, aby měli ochranu. Ulice totiž byla nebezpečná pro mladé dívky. Doe z toho nebyla nadšená. Jenže bylo to lehčí, než se nechat zabít či nechat znásilnit.

Na párty ji Nikky ihned zmizela z dohledu a tak se Doe rozhodla jít na průzkum. Ten jí však překazil jeden z motorkářů jménem Bear. Bear si jí všiml, protože Doe nebyla jako ostatní holky. Vypadala spíš jako nějaká ubožačka. Navrhl jí, jestli by nezkusila přemluvit jeho kamaráda, kterého propustili z vězení, aby sešel z pokoje mezi lidi. Jenže chvíli potom co vešla do Kingova pokoje se vše zvrtlo.

Z Doe se stala vězeňkyně a nebylo cesty zpět.

King je novinka z nakladatelství Ocelot. Pro mě byla po přečtení anotace stále záhadou a vůbec jsem netušila, co mě v knize čeká. A už vůbec jsem netušila, že se do knihy tak zamiluji. Jedná se o žánr New Adult s drsnou romantikou.

Na začátek bych chtěla napsat, že na knize by mělo být napsáno pro čtenáře od osmnácti let. V knize je totiž dost sprostých výrazů a hodně drsného sexu. Což vůbec není špatně. Ba naopak, mě kniha naprosto nadchla a hltala jsem stránku za stránkou.

V knize máme dva hlavní hrdiny, jež jsou naprostý protiklady. King je velký sexy chlap, drsný, nebere si servítky a obchoduje s drogami. Jeho koníček je tetování a ženy. Tedy do chvíle co se vrátil z vězení. Jako každého antihrdinu ho k tomu dovedl krušný život. Zato Doe je mladá sedmnáctiletá dívka, sama, bez rodiny, bez paměti, která sama sebe dlouho přemlouvá, aby vůbec na tu párty šla. Sama sebe bere jako dvě osoby. Ta co je teď po ztrátě paměti a ta co byla před tím vším. A jejímu starému já slíbila, že neudělá nic, co by jí ublížilo, kdyby se jí náhodou vrátila paměť. Což však v přítomnosti Kinga je těžký plnit.

Autorka dokonale stvořila dvě různé osobnosti, které hodila do krutého světa, jež se s člověkem nemazlí. Hlavně mladou nevinnou holku hodila do světa drsných motorkářů, drog a dalších nebezpečných lidí. Celé to prostředí je dokonale vymyšlené, přesto tolik reálné, až z toho zamrazí.

Rozhodně nečekejte nějakou romantickou lásku. Je to prostě drsný příběh. Jak už jsem psala, je tam hodně sexu. V některých knihách se mi nelíbí, protože autor to neumí pořádně popsat. U Kinga však autorka ty scény nezkrášlovala zbytečnostmi. Napsala to tak, jak to je. Je tam i plno sprostých výrazů, které knize přidávají na reálnosti. Protože do světa ve kterém King žije, to prostě patří.

Kniha je napsaná nenáročně, takže se čte naprosto sama. Přesto je příběh propracovaný a vtáhl mě od první stránky, kde se seznamujeme s Kingem jako s malým dvanáctiletým klukem. Každá kapitola je nadepsaná podle toho, z jakého pohledu je psaná. Což je King a Doe. Díky tomu se seznámíte s každým zvlášť. S jejích smýšlením, životem, či osobností.

Musím uznat, že mě u Kinga zaujala obálka, která se k ději dokonale hodí. Ani jsem nečekala, že mě příběh v táhne natolik, že jsem kvůli ní nešla vůbec spát, dokud jsem nedočetla. V knize se seznámíte s podsvětím a to rozhodně není žádné nudné čtení, protože ten svět je nebezpečný. A tolik emocí které ve mě kniha vzbudila. Vztek, vzrušení, rozbrečela mě a i dokonce rozesmála, protože jsou tam i vtipné a trefné scénky. To se mi dlouho nestalo.

A konec knihy? Wooow. Jakmile jsem dočetla, brada mi málem spadla na zem. Takový konec jsem prostě nečekala a hodně jsem byla naštvaná. Otevřenější to být nemohlo. A není nic horšího, než čekat na pokračování. Takže doufám, že nakladatelství nebude otálet, jinak si při čekání ukoušu všechny nehty nervozitou. A co jsem koukala, jsou už na světě další díly. Konkrétně jsou čtyři a já už se nemůžu dočkat.

Takže za sebe knihu rozhodně doporučuji. Jakmile se začtete, stane se z toho závislost. Ani nejde popsat, jak se mi kniha líbila. Tak snad se nakladatelství smiluje a pokračování bude co nejdříve.

Komentáře (0)

Přidat komentář