Šelmí muž

recenze

Šelma (2018) 5 z 5 / eva3695
Šelma

Profesor bioinformatiky Theo Cray zažije příšerný den. Je obviněný z brutální vraždy své bývalé studentky. Ale to se dozví, až když je jako hlavní podezřelí vyloučen. Po dalším ohledání vše ukazuje, že byla zabita medvědem. Takže se lovec dá do práce, a ještě ten den je medvěd "zabiják" mrtvý.
Profesor Cray si však myslí že to medvěd na svědomí nemá. Ta zranění vypadají, že má na svědomí ruka člověka, a ne zvíře. Takže se pustí do zkoumání a vyšetřování na vlastní pěst. Po využití zkušeností z bioinformatiky, objeví další tělo mladé dívky. V té době už věří, že tu řádí vrah. Jenže policie mu vůbec nevěří a připíše to, jako další oběť medvěda.
Theo Cray začne hledat vzorce chování vraha a objevuje další oběti. Teď už si je jistý, že má co do činění se sériovým vrahem, kterému vraždy procházejí několik let. A nikdo na něj nikdy nepřišel, protože své objeti si vybírá velmi pečlivě.
Profesor Cray musí vynaložit veškeré své vědomosti a použít je proti sériovému vrahovi, ve kterého věří pouze on. Dostane se tímto do velkého nebezpečí. A bohužel nebude jediný... Podaří se mu vraha dopadnout dřív, než vrah dostane jeho?
"Ale na kratičký okamžik... jsem mstitel s démonickými schopnostmi."



Tak k této knize se nedá říct nic jiného, než že to byla naprostá pecka. Začátek byl sice takový nijaký, ale to se během pár stran změnilo. A najednou jsem měla pocit, že čtu naprosto skvělou knihu.
Thriller, který je opravdu neobyčejný. Ať už jde o vyšetřování, které místo police vede profesor, nebo že se při vyšetřování používá věda a zdraví rozum.
Od první chvíle si mé sympatie získal profesor Cray. Byl odhodlaný najít vraha své bývalé studentky, i když nemusel. Občas jsem měla pocit, že je trochu podivín, který má víc štěstí než rozumu.
Děj ubíhal kosmickou rychlostí, díky kraťoučkým kapitolám.Celý děj byl plný vědeckých pojmů o které občas člověku odvedly pozornost. Ale i tak si čtení užijete. A závěr byl naprosto dech beroucí. I když možná zbytečně uspěchaný.
A jako poslední věc bych ráda zmínila dokonalou obálku. Ta nejde přehlédnout. A celé knížce dodává na dokonalosti. Proto dostala plný počet hvězdiček.

Komentáře (0)

Přidat komentář