Šedý muž

recenze

Šedý muž (2021) 4 z 5 / Bookexpresss
Šedý muž

O Šedém muži jste poslední dobou určitě slyšeli, nedávno vyšlo jeho druhé knižní vydání a s ním také vyšel i nový akční film na Netflixu.

Bylo to napínavé a dobře napsané, ale zároveň nenáročné čtení. Mínus knížky bylo to, že hlavní hrdina byl "nesmrtelný" (přežil úplně všechno, některé chvíle byly dost nereálné). Bylo fajn, že knížka byla napsána z pohledu více postav, čtení ubíhalo rychle a postavy byly dobře vykreslené.

V porovnáním s filmem byla knížka o dost lepší, film moc knížce neodpovídal, celkový koncept byl podobný, ale většina detailů bylo jiných.

Pokud máte rádi např. Agenta bez minulosti a máte načtené či nakoukané nějaké thrillery, tak je Šedý muž pro vás úplně ideální. Navíc do aktuálního pochmurného počasí se jeho čtení skvěle hodí!



•knížku jsem dostala v rámci spolupráce s Euromedia•

obsah:
Šedý muž je debutový román Marka Greaneyho , poprvé publikovaný v roce 2009 nakladatelstvím Jove Books . Je to také první román s Gray Manem, zabijákem na volné noze a bývalým činným činitelem CIA Court Gentry. Román sleduje Gentryho na misi po celé Evropě, aby zachránil svého psovoda sira Donalda Fitzroye a jeho rodinu ve francouzské Normandii před Lloydem, členem masivní francouzské korporace, který chce, aby byl Gentry ukončen, aby mohl vydělat dohodu o ropných zájmech za miliardu dolarů v Nigérii , kde její prezident zase chce Gentryho mrtvého pro atentát na jeho bratra.

Komentáře (0)

Přidat komentář