Půl krále :))

recenze

Půl krále (2018) 5 z 5 / Airin
Půl krále

Bojuj, nebo zemři!

Princ Jarvi měl již od narození těžké dětství – všichni se mu posmívali, neměl žádné přátele, byl lidmi opovrhován a nejvíce svojí královskou rodinou. Proč? Protože se narodil jako mrzák – na jedné ruce má pouze jeden prst. Kvůli tomu nedokáže spoustu základních věcí, ale především se nedokáže vyučit v boji.

Proto není Gettsko, ve kterém se náš příběh zčásti odehrává, nijak nadšené, když se toto nedochůdče stává králem. Chlapec, zrazen svými nejbližšími, se najednou ocitá mezi otroky s okovy na svých rukách. Přísahá, že se pomstí a svůj trůn si vybojuje zpět. Jak to ale provést, když je daleko, předaleko od svého rodného města, jen sám s jedním a půl ruky?

Naštěstí nachází přátelství v podobě dalších pěti vyvrhelů a vydávají se na dlouhou a nebezpečnou cestu. Šestičlenná skupina je však štvána nepřáteli napříč drsnou a nebezpečnou přírodou. Stali se tak lovnou zvěří a všechna esa v rukávě mají právě jejich pronásledovatelé.

„Neprosil jsem se o to, abych měl půl ruky.“

„Já se neprosil, abych měl půl syna.“


NÁZOR:

Z této knížky jsem opravdu unešená! Když jsem si ji kupovala, nenapadlo mě, že z ní budu tak moc nadšená! Příběh? Dokonalý! Postavy a jejich charakter? Perfektní! Zvraty, podrazy a boje? Splněno! Prostě ať hledáte v této knize cokoliv, najdete to v ní.

Musím říct, že mi téma příběhu krásně sedlo, protože slibovalo suprový příběh, u kterého se rozhodně nudit nebudu. Hlavní hrdina je už od malička vyvrhel a všichni se na něj dívají spatra. Jarvi se nestačí ani rozkoukat z faktu, že se nechtěně stal králem a už musí vyrazit na nájezd proti svému nepříteli. Nepřipravený vést své vojáky do bitvy, když ani on sám neudrží zbraň v ruce, se vrhá do boje. Jenže osud mu připravil jinou cestu, po které se musí Jarvi vydat. Aby se z dítěte stal muž hodný role krále, musí podstoupit mnoho tvrdých zkoušek, za které se dá zaplatit i životem.

Autorův styl psaní mi dokonale sedl. Nestačila jsem se totiž ani vzpamatovat z dočtené kapitoly a toho, co se v ní stalo, a už mě autor vhodil do další, ve které se mé myšlenky, díky novým zvratům, všude možně rozkutálely.

Díky jeho stylu vyprávění a popisování jsem se dokázala velmi rychle vžít do situace naší šestice a do nich samotných. Mohla jsem tak s nimi prožívat detailně každý jejich okamžik, každou bolest, každý boj.

Z Jarviho přátel jsem si velmi oblíbila…vlastně jsem je měla všechny stejně ráda. Každý měl jiný charakter, jiný příběh a všichni si mě získali svojí zvláštní osobností. I když bych tam možná našla jednoho, kdo mi přirostl k srdci více :)) Líbilo se mi, že hlavní postavy byly ve společnosti vyvrhelové a díky tomu nabral příběh úplně jiný nádech.

Od čtení jsem se nemohla vůbec odtrhnout. Četla jsem všude možně, kde to jen šlo – až tak na mě ten příběh působil. Chtěla jsem vědět, jak to všechno skončí, kdo je zrádcem, jak dopadne válka a prostě jsem už chtěla všechno odhalit.

Důkazem, že Vás autor a samotný příběh nenechá vydechnout, je fakt, že dokonce i na posledních pěti stránkách se dozvídáme a odhalujeme zradu. Zradu, která nám téměř vyrazí dech a my nedokážeme pochopit, že to zrovna ten člověk opravdu udělal! Tato kniha a její autor Vám slibuje, že se u knihy rozhodně nudit nebudete. Příběh Půl krále je jedna velká ohromující jízda, na kterou rozhodně nezapomenu! A Vám ji vřele doporučuju :))

Hodnocení: 10/10
Více zde: https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář