Přízraky noci

recenze

Přízraky noci (2021) 4 z 5 / veronica955
Přízraky noci

"Lidé. To jsou nejhorší přízraky noci."
Hned od první stránky jsem byla hozena do akce a vydechnout mě autorka nechala až na konci.
Akční fantasy pro čtenáře Šesti vran Ráda bych radši zmínila slovanskou mytologii, protože ta byla v příběhu zakomponovaná a pro mě to bylo opravdu zajímavé čtení, jelikož jsem se zde se slovanskou mytologií setkala úplně poprvé, takže to pro mě byla taková premiéra. Kromě rusalky, vlkodlaka nebo vampýra jsem se setkala i se samotnou bohyní Morenou a jsou to právě tyto mýtické bytosti, které mě u Přízraků noci ohromně zaujali.

Čtyři hlavní hrdinové mi přijdou na 260 stran moc. I když má v příběhu každý z nich důležitou roli, radši bych dvě poznala do hloubky, než takhle něco málo od všech čtyř. Přišlo mi, že se autorka věnovala zároveň Všem čtyřem hlavním hrdinům, ale zároveň jsme o nich věděli strašně málo, raději bych znala detailněji dvě hlavní postavy než málo čtyři.
V příběhu nechybí ani romantická linka, která byla lehce předvídatelná, ale to mi vůbec nevadilo. Bavilo mě sledovat, jak si k sobě hlavní hrdinové hledají cestu a postupně to mezi nimi jiskří. Líbilo se mi, že celá kniha byla taková akční a člověk se nestačil divit, pořád se něco dělo. Bylo to úžasné a mě mrzí, že jsem knihu přečetla tak rychle a že neměla alespoň o pár stránek navíc.

Musím autorce pochválit tuhle skvělou knihu a doufám, že si od ní přečtu ještě nějakou!

Komentáře (0)

Přidat komentář