Příběh copaté mámy

recenze

Copatá máma (2016) 4 z 5 / eva3695
Copatá máma

Lucka je studentka posledního ročníku střední školy. Má před sebou maturitu, přijímačky na vysokou a plány na prázdniny. To vše však ztratí prioritu, když si udělá těhotenský test a vyjdou jí na něm dvě čárky. Je TĚHOTNÁ!!
Miminko si nakonec nechá a je na čase to oznámit mamince a příteli. S Tomášem chodí teprve krátce a bojí se, jak to ustojí. Ten se k tomu postaví čelem a chce s Luckou miminko vychovávat. Dokonce se na něj těší. Lucku čekají těžké situace, které zvládá díky kamarádce Kláře a její meditaci. Úspěšně zvládne odmaturovat, hledají s Tomášem byt a plánují svatbu.
Do toho však bude ještě řešit složitou rodinnou situaci. S otcem se vídá jen z povinnosti a když je pak nemocný, snaží se s ním udobřit. Jenže s ním to je těžké.
Zvládne se s ním nakonec udobřit a odpustit mu?

Příběh ze života. Tak bych nazvala knížku Copatá máma. Tolik dívek otěhotní v nízkém věku a rozhodně to neplánovaly. A toto je přesně ten případ. Budeme s Luckou při jejich životních rozhodnutí a zkouškách, které jí život připravil. Lucka mi byla od začátku sympatická a úplně jsem jí rozuměla v jejich situacích, se kterými se potýkala.
Četlo se mi to velmi dobře. Krátké kapitoly rychle utíkali a než jsem se nadála, byla jsem na konci. Vypravěčem je sama Lucka, která vypráví přítomnou situaci, ale zpětně se dozvíme, jak se seznámila s Tomem nebo jak vůbec přišla k miminku. Budeme sledovat její myšlenky, co se jí honí hlavou a prožijeme tak celé těhotenství až do porodu.
Možná tím, že to byl osobní příběh autorky (tedy zčásti), která také otěhotněla před maturitou, byl její příběh tak čtivý a uvěřitelný. Tuto knížku doporučuji všem.

Komentáře (0)

Přidat komentář