Prévit nebo Prevít?

recenze

Inspektor Prevít (2018) / kamila1867
Inspektor Prevít

Timothy Prévit, outsider 17. policejního okrsku. Každý by se ho nejraději zbavil, jen k tomu bohužel jeho nadřízení nedostávají důvod, protože Timothy má jako jeden z mála nejvíce objasněných případů, dokonce i těch, které byly na několik let dány do ledu. Doma to také není žádný med v čele s jeho manželkou, která má naplánovanou i manželskou soulož na středu a tchýní, co s nimi žije.

Celý tento nudný život se mění ve chvíli, kdy v Central Parku zachrání topící se ženu, kterou je označen za úchyla, který ji chtěl znásilnit. Kdyby tušil, co za trable ho bude čekat, klidně by ji tam nechal topit se dál, hlavně když kvůli ní ztratí v jezeře svou služební zbraň.
Osobně začínám českým autorům přicházet pořádně na chuť a proto kniha Františka Niedla a ještě k tomu humorný krimiromán jsem si prostě musela přečíst a jsem ráda, že jsem tak udělala a doporučuji ho všem, kdo mají rádi oddechové a humorné knihy.
Ta ženská řvala, jako by jí šlo o život, a nejspíš si to i myslela. Věkem patřila do kategorie, kdy by se zase až tak moc nestalo, kdyby se opravdu utopila, protože to lepší si už nejspíš užila. Ale třeba ne, a možná doufala, že by mohla na tom světě ještě něco urvat. Plácala se jen kousek od břehu jezera v Central Parku u mostu Bow, v místě, kde musel každý středně dorostlý člověk stačit. Ale ona se topila. Včrtně toho, že neustále lokala vodu a bylo zřejmé, že pokud bude stejným tempem pokračovat dál, přemístí se zakrátko velká část jezera do jejího těla a ona bude mít vodu sotva po kolena

Timothy Prévit se zastavil na vyasfaltovaném pěšině vedoucí od mostu Bow k Cherry Hill Fountain a začal uvažovat, jak by se měl zachovat. Bylo zřejmé, že ta osoba se topí vlastní vinou. Předně neměla v té vodě co dělat, protože udržovaný břeh s parkovou úpravou byl od pěšiny oddělen sice nízkým, ale přesto plotem, který se sice dal překročit, ale byl pro každého středně chápavého jedince dostatečným upozorněním, že za ten plůtek nemá lézt. Další otázkou bylo, zdali spadla do vody nešťastnou náhodou, či se rozhodla dobrovolně ukončit svůj život.

Komentáře (0)

Přidat komentář