Tajnosti sborovny

recenze

Tajnosti sborovny - Úsměvné povídky ze školního prostředí (2019) / kamila1867
Tajnosti sborovny - Úsměvné povídky ze školního prostředí

Když v dubnu přišla nabídka recenzních výtisků, velmi mě jako učitelku na základní škole zaujala kniha Tajnosti sborovny. Knihu má na svědomí spisovatelka a scenáristka Naďa Horáková, která sama vykonávala toto někdy velmi těžké povolání celých třicet let. Tyto fejetony a povídky tedy nejsou jen abstraktním povídáním, ale jsou reálně podloženy. Můžete zde najít trefné postřehy učitelů a žáků, ale také postřehy ze školní praxe, která mnohdy zůstává mezi čtyřmi stěnami škol.
Já osobně jsem ještě v prvním semestru na univerzitě netušila, že budu nakonec toto povolání vykonávat, proto jsem mnohdy u čtení nevěřila vlastním očím, jak mnohdy pohádkově je tento učitelský svět vyobrazen, bohužel nemám tolik pozitivních zkušeností jako paní Horáková a proto by to určitě nebylo na knihu.
Nicméně tato kniha je velmi čtivě napsána, kniha je rozdělena na krátké povídky, které na sebe nenavazují a člověk se nemusí pídit po nějaké zápletce jako v knihách, které čtu normálně. Knihu bych ale zřejmě doporučila starším ročníkům, protože dnešní generace zřejmě nepochopí, jak se děti k učitelům chovaly dříve a jaký respekt a úctu k nim měly.

Komentáře (0)

Přidat komentář