Inspektor Prevít přehled

František Niedl

Inspektor Prevít série

1. díl >

Timothy Prévit není někým, kdo by oslňoval své okolí. Není oblíben doma ani v zaměstnání. Jeho nadřízení ze 17. newyorského policejního okrsku by se ho rádi zbavili, ale to není dost dobře možné, protože má nejvyšší procento objasněných případů. Nemá rád zbraně, ale když je třeba, dokáže svého protivníka zabít tím, co je zrovna po ruce. Svérázným způsobem přispěje k bleskovému dopadení bankovních lůpičů a sebevrahovi nabídne, že s ním vyskočí z okna. Tajemná Elen Summersetová ho přesvědčí, že selhání při sexuálních středách s jeho ženou mají příčinu někde jinde. To však ještě Timothy neví, když se Elen zmocní jeho kormidla, do jakých vod se ho chystá zavést.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o inspektoru Timothym Prévitu si získala srdce mnoha čtenářů. Její humor a neotřelý styl psaní přinášejí osvěžení v detektivním žánru. Čtenáři oceňují, jak autor dokáže spojit komické situace s kriminálními zápletkami. Mnozí se shodují, že je to ideální oddechovka, která pobaví a přitom nenutí k hlubokému zamyšlení. Všichni se těší na další příběhy tohoto svérázného detektiva. Více v komentářích.

Komu by se kniha Inspektor Prevít mohla líbit?

• Fanoušci humoristických detektivek
  • Čtenáři hledající oddechové čtení
  • Milovníci originálních postav
  • Ti, kdo ocení kombinaci napětí a komedie

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inspektor Prevít. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

FerdaKraken
28.12.2025

Ctěný autor je pro mě špička v historických románech, kde si u mě stojí a několik levelů výše než proslulý Vlastimil Vondruška. Serie Dabert u mě nikterak neobstála, bral jsem dílo jako zoufalý pokus o špionážní román.

Serie Inspekor Prevít byla odvržena v samém začátku, kde jsem po poslechu několika kapitol získal neochvějný pocit, že autor se stává senilním dementem a píše bláboly. Nyní jsem dal Prevítovi další šanci a musím si přiznat, že chyba ve mě. Čtenář musí smáznout veškerá očekávání a přijmout pravidla, která autor pro knihu nastavil. Pokud tak učiní, tak zjistí, že Prevít je vlastně skvělé literárního dílo s prvky černého humoru, krimi žánru, absurdity, mezilidkých vztahů a hluboké filosofie.

Nejvyšší hodnocení však neudělím, ubírám půl hvězdičky, ale dám si s chutí další díly trilogie Prevít. Stručná rekapitulace zní : je to hrozná píčovina, ale skvěla napsaná.

všech 164 komentářů

Související novinky - Inspektor Prevít (0)

Kniha Inspektor Prevít v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně200x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi