Tentokrát bez Harolda

recenze

Setkání v Praze, s vraždou (2004) / kamila1867
Setkání v Praze, s vraždou

Setkáváme se zde nejen s Prahou, ale opět i vraždou a aktuálně poslední znovuvydanou knihou od dvojice Salivarová a Škvorecký v edici původní česká detektivka nakladatelství MOBA.
Tentokrát se dostáváme do polistopadové Prahy, kam cestuje hraběnka Anna Lomnická ze Zhoře a Klinštejně u příležitosti koncertního turné své dcery a jejích kamarádek, které dohromady tvoří jazzovou kapelu. Mimo jiné se hraběnka vydá navštívit i své rodinné sídlo. Na koncertě se Anna seznámí s poručíkem Nejezchlebou, který chodí s vnučkou jejich tehdejšího správce sídla. Poručík Nejezchleba vyšetřuje údajnou sebevraždu komunistického bachaře, který sám má na svědomí několik lidských životů. Mladý poručík je ale přesvědčen, že šlo o vraždu a prsty v této vraždě podle něho má skupinka vězňů včetně jeho budoucího tchána. Opět se do této vraždy zaplete i hraběnka Lomnická, ale tentokrát bez detektiva Harolda, který zůstal v Kanadě. Společně s poručíkem ji ale objasní, i když nakonec vše dopadne trochu jinak, než si hraběnka myslela. S jejími pochybami ji pomůže až detektiv Sinclair zpět v Kanadě.
Můžete se těšit na poutavé vyprávění a popisy porevoluční Prahy, líčení malých i velkých osudů lidí, které jsou spojeny s dějinami, ale i lidskými city, je zde i spousta dosud nezodpovězených otázek z minulosti, které budou provázet celým dílem.
Vždy, když je v nabídce kniha z této řady, neváhám a vždy sáhnu po ní, velmi dobře napsané a detektivní případy z pera dvojice Salivarová-Škvorecký jsou vždy dobrá volba, kde nechybí ani humor.

Komentáře (0)

Přidat komentář