Kam čert nemůže… nastrčí manžela

recenze

Kam čert nemůže…nastrčí manžela (2018) / kamila1867
Kam čert nemůže…nastrčí manžela

Zuzana je zamilovaná až po uši, háček to má ten, že je jí teprve šestnáct a jejímu vysněnému muži Dušanovi, kterého potkala na Karlově mostě, přesně o patnáct let více. Rodiče zuří a doporučují ji, aby zůstala s Ládíkem, který na ni „hrdinsky“ nabonzuje, že si našla tak starého muže. Jenže Zuzana ho již nechce ani vidět a očekává růžovou budoucnost s Dušanem, do idylky to má ale daleko, jelikož má Zuzana od rodičů domácí vězení a její otec si nechce nechat od Dušana vysvětlit, že to s jeho dcerou myslí počestně. Takže místo pracovní cesty s Dušanem zůstává brigádničit v místním tescu. Pro pomoc se vydává k babičce, která je rozhodně pro a na radu Dušana přitlačí na otce, aby se ji vzdal ve prospěch babičky, která si ji k sobě přestěhuje a kde taktéž odmaturuje. Bláhově si myslí, že manželství je vstupenkou do ráje, který bude trvat věčně. Dušan, jakožto velký dobrodruh, jezdí po celém světě a nejraději by měl svou ženu doma u plotny a ne na vysoké škole, proto ji po krátké době Zuzana opouští a aby se aspoň trochu zabavila, pracuje jako sekretářka. Když po nějaké době umírá její babička, nemá Zuzana už žádnou oporu, rodiče s ní až do jejich smrti nepromluví a ona je na vše sama, rozhodně se pro radikální řez. Na jedné z cest, kterou absolvuje s Dušanem, se dostává do Francie, kde kupuje domeček, do kterého se zamiluje na první pohled. A když je Dušanovou reakcí absolutní ne a prodání domečku u moře, rozhodne se Zuzana pro radikální řez a to rozvod….

Mě osobně kniha překvapila, zároveň ale hodně i zklamala, trošku jsem čekala v happy end již zezačátku s prvním mužem Zuzanina života, proto jsem potom čekala, jak to nakonec dopadne, nejvíce se mi líbily ty pasáže, kdy se Zuzana vydávala do Francie a představovala jsem si sebe na jejím místě, totiž i po roku francouzštiny bych ze sebe vydala akorát větu: „Nemluvím francouzsky.“

Co mě nejvíce uchvátilo, jsou pak popsaná místa s jídlem, která Zuzana ve Francii vařila, hned bych si to s ní na chvíli vyměnila.

Knihu bych určitě doporučila všem, kteří mají rádi oddechové knihy s trochou romantiky, a garantuji, že se nejen nebudete chtít od knihy odtrhnout, ale přečtete ji jedním dechem.

Komentáře (0)

Přidat komentář