Kam čert nemůže…nastrčí manžela

Kam čert nemůže…nastrčí manžela https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380561/mid_kam-cert-nemuze-nastrci-manzela-Fx0-380561.jpg 3 59 21

Zuzana se vdává mladá... Ne proto, že je těhotná, ale Dušan je její velkou láskou, a když ji v měsíční noci romanticky požádá o ruku, přikývne. Je jí devatenáct a myslí si, že manželství je vstupenkou do ráje. Po pár letech to ovšem vypadá jinak. Zuzana, aby se mohla starat o domácnost, nedokončila vysokou školu a pracuje jako sekretářka protivného šéfa. Dušan je dobrodruh, pořád někde slézá vysokohorské štíty nebo sjíždí divoké řeky, pak o tom píše úspěšné knihy a natáčí televizní dokumenty. A potom Zuzana podá žádost o rozvod...... celý text

Přidat komentář

cleopatra11
24.02.2024 5 z 5

Moc hezký příběh, přímo ze života. Přečteno za 3 hodiny.

jana-cisarova
30.11.2023 3 z 5

Kniha se lehce četla, na podobné téma jich však už bylo od autorky více. Šestnáctiletá zamilovaná Zuzana se dá pochopit, ale nepochopím přístup jejích rodičů. Jistěže měli o ni strach, aby nedopadla s mužem o 15 let starším špatně. Jejich konečné zavržení vlastní dcery už bylo ranou pod pás.
Zuzka si pomohla jen do zlaté klece, která ji po několika letech začala dusit. Dušan byl zpočátku hodným a vzorným ochráncem své mladé ženušky, později se ukázal být jejím diktátorem. Když se chtěla vymanit a zařídit si život podle svého, zapudil ji. To jí pomohlo prosadit si svůj styl života.
Celkově hodnotím příběh na tři hvězdičky. Odpočinková četba.


Zuzunda
27.05.2023 4 z 5

První kniha od autorky co jsem četla a určitě ne poslední. Řekla bych taková česká Julia Caplinová... Zamotaná láska, spousta jídla, děj krásně plyne a nemusíte u čtení přemýšlet. Velmi příjemná oddechovka!

Cher
11.01.2023 4 z 5

Čtivé, oddechovka na dva dny. Jen se mi nelíbí, že už je to několikátá kniha od autorky, kde je každou chvíli v textu používáno "Ach jo".

Karoll_ina
29.01.2022 3 z 5

Lehké, oddechové čtení. Zajímavý příběh o Zuzce, jak se nakonec sama postavila na vlastní nohy. Její styl života se mi velmi líbil a naštěstí to mělo i happyend.

Ála1968
07.11.2021 3 z 5

Příběh mě celkem zaujal,jen jsem nechápala Zuzaniny rodiče.Kniha podle mě patří mezi ty lepší od A.Jakoubkové.

laura
05.05.2021 1 z 5

Čtivé, oddechové, nenáročné. Kdo už pár knih od Aleny Jakoubkové přečetl, ví, že píše podle stejného, stále se opakujícího schématu. Ale vlastně vám to nevadí. Některé knihy jsou výborné, jiné už tolik ne - tahle je někde mezi tím. Průměrný, stokrát vyprávěný příběh o zlaté kleci, ve které se po čase začnete dusit a toužíte po jediném - uletět...

U jejích knih nemusíte přemýšlet - a o to asi jde. Čtou se snadno a stejně snadno na ně za pár dní zapomenete. Jsou jako jemný dotek vánku, který právě teď cuchá vlasy někde jinde někomu jinému. Je to příjemné, ale když to skončí, nechybí vám to.

ivka67
17.03.2021 3 z 5

Podle mě to zase tak špatné nebylo je pravda že četba je to taková lehčí,ale bylo to čtivé.

michaela2173
07.06.2020 odpad!

První kniha od téhle autorky, a nejspíš rovněž poslední. Dějová linie nebyla nejhorší, ale ty dialogy byly příšerné. Nepřirozené, umělé, takhle prostě normální lidi nemluví. Na začátku, kdy se Zuzana sezanmuje s Dušanem a on zjistí, jak je mladá, jsou ty dialogy ažslizce úchylné (lepší přirovnání mě nenapadá). Autorku jsem neznala a myslela, jsem, že to je nějaká prvotina, takže jsem byla hodně překvapená, když jsem zjistila, že těch knih má na kontě celkem dost. Jestli jsou všechny takhle špatné, tak jí víc ani poznat nechci.

Aknel26
11.12.2019 1 z 5

Když jsem začala číst tuto knihu, zaradovala jsem se, že má hlavní hrdinka obyčejné české jméno. Kam se ale na Zuzanu všechny ty Atheny, Chiary a Salome hrabou! Doufám, že příští vypravěčka bude normálnější, i kdyby se jmenovala třeba Kundibunda!
Zuzana byla – s prominutím – šílená kráva a opravdu mi v knize velice, nesmírně vadila její černobílost a nekompromisnost.
Pozor, obsahuje SPOILERY!!!
Rodiče – brání nerovnému vztahu šestnáctileté Zuzany s 31letým Dušanem, stávají se tedy rázem největšími záporáky a je s nimi ukončen veškerý kontakt. Otřáslo mnou, že Zuzanu později vůbec nezasáhla jejich smrt, ocenila jen dědictví.
Babička – ryze kladná postava, která naopak tento vztah schvaluje a neváhá jít proti svému dítěti, bez váhání poskytne vnučce a jejímu příteli azyl. Navíc Zuzaně odkáže krásný dům a fůru peněz.
Dušan – krásný, chytrý, úspěšný, zkrátka pan Božský, jemuž Zuzana již po dvou dnech podlehla natolik, že mu dala přednost před rodiči a domovem, a ani ji nenapadlo, že s ní nepěkně manipuluje… Dušan je kladnou postavou ovšem jen do chvíle, kdy Zuzaně vyčte její bláznivý a spontánní nápad koupit dům. Poté se stává také záporákem, s nímž je třeba (i když ne formálně) přerušit kontakt.
Jaromír – celkem vzato neslaný nemastný typ, kterému ovšem (kupodivu!) vadí, že Zuzana s ním ve svých plánech pro budoucnost příliš nepočítá, nadále si hodlá jet po svém a trávit pět měsíců v roce bez něj ve svém domě ve Francii.
Zuzana – jak jsem už zmínila, kráva. Jakmile má někdo jiný názor, je zavržen. Žádné diskuse, žádné kompromisy. Rovnou se staví do role ukřivděné nány, která má vždy pravdu a ostatní jí jen ubližují a škodí.
K tomu trocha Francie a Itálie, tradiční výčet báječných jídel, která všichni vaří i konzumují, a především líčení úžasných lidí, kterým se daří ve všem, na co sáhnou, a hlavně nemusí řešit finance. Při cestování pobývají v drahých hotelích a jedí ve výtečných restauracích (a to i Zuzana, která nikdy kloudně nepracovala, a její kamarádka-samoživitelka). A dokonce pro ně není problém spontánně koupit dům ve Francii.
Jednu hvězdičku dávám za moji maminku, které se kniha líbila, a dokonce v ní vzbudila zájem i o ostatní knihy této autorky.

Allla9
24.06.2019 3 z 5

Zuzana prožívá život plný zvratů, ale vše dobře dopadne.

Januli
16.06.2019 2 z 5

Knihy autorky jsou jako přes kopírak. Jídlo, Francie, všichni zabezpečeni, happy end...liší se jen jména. Ale stejně si vždycky knihu přečtu, jako takovou oddychovku.

L.Helena
24.02.2019 3 z 5

Další autorčina pohádka pro dospělé podle známé šablony: mladá žena, jídlo, Provence, vztahy... a jako vždy, dost naivní a tak trochu odtržené od skutečnosti. Ovšem čte se téměř samo a jako naprostá oddychovka to plní svůj účel.

JancaMia
01.01.2019 2 z 5

Jídelní lístek a červená knihovna k tomu ... nemůžu si pomoct ale starší tvorba autorky se mi líbí více ...

oluskace
01.01.2019 3 z 5

První knížka od této autorky. A asi i poslední. Něco mi chybělo. nelíbila se mi Zuzana, žádné kompromisy.. A konec mě i dost zklamal.

Knižní střípky
06.11.2018 3 z 5

Knihy paní Jakoubkové nejsou žádná vysoká literatura, v podstatě jsou všechny plus mínus stejné, ale pokaždé si je ráda přečtu. Jsou to milé, vtipné a skvělými recepty prodchnuté pohodové oddechovky, které občas velmi ráda vyhledám.

zdehan
27.10.2018 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla taková příjemná oddechovka přečteno za dva dny.

alnahu
22.10.2018 4 z 5

Další příběh ze života -opět zamotaný, tak jak si ho hrdinky autorčiných románů dovedou zkomplikovat. Příběh Zuzany, která se ve svých šestnácti zamilovala do staršího kluka s představou , že je to ten pravý pro život, ovšem čas ukáže co je Dušan zač. Knihy ze života od mé jmenovkyně čtu ráda ,každá má svůj originální děj.

Ivuska.09
29.09.2018

Ačkoli je Zuzčino vyprávění trošku komplikované a zamotané, vše jsem četla jedním dechem. Opět mě neskutečně bavilo, jaké peripetie dokázala autorka vymyslet. A jednu věc opravdu umí: její závěry jsou dokonalé. Nikdy dopředu nevím, jaký osud hlavní hrdinové budou mít. Zkrátka stále nevím, co vše mohu čekat a až později odhaduji, jak to celé vlastně dopadne. A to je skvělé, protože mě stále svými příběhy dokáže překvapit.

sabca
23.09.2018 4 z 5

Příběh o Zuzaně jsem přečetla během dvou dnů a to proto, že jsem byla zvědavá jak vše dopadne. Líbilo se mi jak si zamilovala domek ve Francii, kam se stále vracela. Je to oddechová kniha a tak kdo má rád knihy této spisovatelky tak doporučuji